Цікаве про квасолю та тушковані свинячі ребра з нею

Опубліковано:
12 Січня, 2022

Видів квасолі існує дуже багато – до 200. Всі вони відрізняються один від одного кольором зерен, смаком, розміром. Найпопулярніша в Європі – стручкова квасоля. У нас же прижилася більше біла і червона, яку ми звикли додавати в салати, борщі, плов, готувати з неї гарніри і закуски. Квасоля входить в десятку найбільш корисних продуктів в світі.

Читайте також

Рецепт ніжного і смачнющого м’яса у фользі
Що готувати в грудні: рецепти страв із сезонних продуктів
Рецепт гуляшу зі свинини: не дорогий і дуже смачний

Калорійність квасолі – 292 ккал на 100г страви. Білки: 21, 03 г. Жири: 2 г. Вуглеводи: 54, 53 г.

Знайомству з квасолею ми всі зобов’язані Колумбу: на відкритих ним землях її вирощували вже дуже давно. З давніх часів знали, що страви з квасолі не тільки ситні, але і корисні.

У квасолі багато клітковини, за рахунок якої відбувається швидке перетравлювання, і не всі калорії засвоюються. До того ж, за рахунок поживності страви з квасолі насичують і малої порцією. Якщо додати до квасолі низькокалорійних інгредієнтів, вийде ситне і корисне блюдо. Також у ній багато важливих мінеральних речовин: фосфору, кальцію, магнію, цинку, сірки, міді. Дуже корисна квасоля при анемії. Багато в ній вітамінів групи В, вітаміну А, С, РР. Дуже багато в плодах цього бобового вітаміну Е – це відомий антиоксидант, який захищає судини і серцевий м’яз від хвороб.

Вживання квасолі покращує зір, стан шкіри і нігтів, підвищує настрій і загальний тонус. Квасоля використовують при захворюваннях нирок, так як плоди бобової рослини мають сечогінну дію.

Квасоля відновить ваші сили і при сильному перевтомі. Можна використовувати в цілях відновлення сил і саму квасолю, і відвар з неї. Корисні бобові при хворобах печінки, серця, шлунково-кишкового тракту. Рослина володіє сильними антибактеріальними властивостями, що робить її цінним ліками в лікуванні захворювань ротової порожнини, шлунку та інших.

Проте потрібно пам’ятати про те, що при неправильному приготуванні вона може посилити газоутворення в кишечнику. Щоб позбутися цього, під час приготування можна додавати до страв трохи м’яти. Найбільше користі квасоля приносить, коли її вживати лише 2-3 рази на тиждень.

Вчені дослідили, що квасоля блокує засвоєння крохмалю, а також що квасоля вирівнює баланс холестерину в крові. Це робить плоди бобової рослини дуже корисними для схуднення, адже вони ще й надовго втамовують голод.

                                           Рецепт приготування страви

Інгредієнти: свинячі ребра( порубані на кавалки до 10 см) – 4-6 шт.; варені зерна квасолі – 1 склянка на 200г; 1 ст.л. смальцю; 1,5 середніх білих цибулин посічених на кружальця; 1 середня морквина, порізана кружальцями; мелені червоний та червоний пекучий перці; 1-2 невеличкі листки лаврового листя; сіль до смаку. Гарнір на вибір, у нас – варена лапша.

Приготування

Розігріту пательню змащуємо легко смальцем та підсмажуємо ребра до золотистого кольору. Засипаємо їх сумішшю січених цибулі та моркви, продовжуємо смажити хвилин 5. Далі заливаємо окропом, щоб він покрив все, солимо, перчимо до смаку та накриваємо пательню кришкою. Тушкуємо на слабкому вогні до 40хв. Вже в кінці додаємо варену квасолю і продовжуємо тушкувати ще не більше 5хв.

Ось страва і готова. Смачного!

null

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Квасоля, #кухня, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #рецепт, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: