Рецепт ніжного і смачнющого м’яса у фользі

Опубліковано:
20 Грудня, 2021

М’ясо в духовці можна готувати різними способами. Пропонуємо вашій увазі найпростіший рецепт запікання м’яса в фользі, який поза сумнівом сподобається господиням і буде відмінним гарячою стравою на святковому столі.

Інгредієнти для приготування м’яса у фользі:

М’ясо – 1 кг (свинина в моєму випадку)

Часник – 4-6 зубчиків

Аджика (або майонез, можна використовувати навіть гірчицю або мелений перець)

Сіль

Інвентар:

Фольга

Ножа

Обробна дошка

Духова шафа

Деко

Приготування м’яса у фользі.

Крок 1

Беремо м’ясо, я віддаю перевагу свинину, але цей рецепт універсальний для будь-якого м’яса, будь то баранина, яловичина або птах. Змінюватись буде тільки час приготування. М’ясо бажано купувати без кісток і без прожилків. Підійде окіст, лопатка, ну і інші філейні частини свині. Першим справу моєму м’ясо під проточною водою, прибираємо прожилки і обсушуємо, прекрасно підійде паперовий рушник. Далі ріжемо м’ясо упоперек волокон на 2 частини, приблизно по 500 грам. Бо цілий кілограм в духовці буде дуже довго готуватися. Далі рясно натираємо м’ясо сіллю з усіх боків. Готувати м’ясо можна з чим завгодно, додаючи за смаком спеції будь-якого роду, так що експериментуйте!

Крок 2

Головку часнику розбираємо на часточки, чистимо і розрізаємо кожну часточку на дві-три частини. Далі м’ясо шпигуємо часником. Як це зробити?! Надрізаємо кінцем ножа м’ясо, вийшов кишеньку вставляємо пластинку часнику. Туди ж можна запхати різні прянощі типу: гвоздики або перцю горошком.

Крок 3

М’ясо з часником всередині натираємо аджикою або майонезом на ваш смак. Як я вже говорила, змащувати м’ясо можна чим завгодно сіллю, меленим чорним перцем, шматочками лаврового листа, розмарином і будь-якими спеціями за бажанням. Можете поекспериментувати: один шматок натерти, наприклад, аджикою, а інший гірчицею, а потім оцінити обидва шедевра.

Крок 4

Ну, а потім загортаємо кожен шматок м’яса акуратно у фольгу, не залишаючи щілин. Це справа теж непросте. Багато разів у мене виходило так, що весь сік випливав на деко, але потім я пристосувалася. Раджу відмотувати побільше фольги і загортати з різних сторін. Можна також скласти декілька шарів фольги (2-3) і потім обернути шматки м’яса. Це потрібно робити, так як фольга занадто тонка і може легко порватися. Далі ставимо в холодильник на 30 хвилин. Щоб свинина дала сік і злегка замаринувалась.

Крок 5

По закінченню часу, кладемо загорнуте м’ясо на деко в розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо протягом 2-2,5 години. Приблизно через дві години протикаємо м’ясо через фольгу, якщо воно протикається і м’яке, значить готово. Коли шматок стане м’яким, температуру духовки збільшуємо до 200 градусів. Потім робимо зверху у фользі надріз м’ясо і ставимо в духовку ще на 15-25 хвилин. Для того, щоб м’ясо зарум’янилося і набуло красиву скориночку. Якщо Вам подобається більш тушковане м’ясо, то надріз у фользі робити не потрібно. Тоді м’ясо буде запікатися у власному соку.

Крок 6

Дістаємо м’ясо з духовки, знімаємо фольгу прихваткою, щоб не обпектися, нарізаємо свинину плоскими шматочками, склаживаем на блюдо і подаємо на стіл. Виходить дуже смачне і ароматне м’ясо!

Крок 7

М’ясо, запечене великим шматком, завжди добре виглядає на святковому столі. Подається воно, як в гарячому вигляді до гарнірів, так і в холодному вигляді нарізкою на бутерброди. Смачно і ситно, а головне нічого зайвого. Прикрашайте свіжими овочами і зеленню, я зазвичай роблю картопляне пюре.

Поради:

– Готовність м’яса можна так само перевірити, проколовши його ножем, якщо воно м’яке і легко протикається значить воно вже готове.

– Сік готового блюда, який стече у фольгу можна згустити з 1 чайної ложки борошна, і, додавши вершків, перетворити на чудовий соус для м’яса.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #кухня, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #рецепт, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: