«Держава спершу має взяти контроль над енергоресурсами країни», – Михайло Головко про економічний паспорт українця

07.12.2021 11:14   Джерело: TeNews
Опубліковано : Оксана Горобець
 
Ефективність та доцільність цього закону обговорювали в ефірі програми «О порі», гостем якої став голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко.

– Ідея хороша і не одна країна йшла цим шляхом. Про це наша політична сила «Свобода» давно говорила. Ми маємо взяти позитивний приклад. Однак наскільки ця ініціатива буде реалізована – побачимо, – говорить Михайло Головко. – Ми унікально багата держава, адже в нас є все: земля, надра, родовища. Ми маємо газ, нафту і все це треба правильно використовувати.

Однак перед втіленням цього законопроекту в життя держава має взяти контроль над енергоресурсами країни, зазначає політик.

 – У першу чергу, щоб це було успішно втілено, треба усунути олігархів від впливу на нашу економіку та ліквідувати приватні монополії. Потрібно збільшити видобуток природного газу, зменшити його споживання за рахунок енергоефективності. Таким чином ми позбудемося імпортного газу. Наша економіка буде незалежною, – зазначає Михайло Головко.  У нас є проблема – багато олігархів мають родовища. Придбавши ділянки на аукціонах, вони їх заморожують. Щоб стимулювати та врешті-решт змушувати їх вкладати гроші в видобуток природного газу і нафти, пропоную анульовувати ліцензії. Відповідно, якщо до трьох років він їх не розробляє, то ділянку знову виставляють на аукціони.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі