«Борці за волю України» (святкова імпреза до Дня захисників та захисниць України)

Опубліковано:
13 Жовтня, 2021
12 жовтня 2021 року у відділі міського абонементу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки відбулася святкова імпреза «Борці за волю України», приурочена до Дня захисника та захисниць України.
 
Захід відбувся в рамках суспільно-соціального проєкту «Гарт духу».
 
З вітальним словом виступила Віра Горошок — завідувачка відділу міського абонементу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки, ведуча святкової імпрези.
На захід завітали науковці, військовослужбовці 44-ї окремої артилерійської бригади міста Тернополя, учасники АТО (ООС), волонтери, освітяни, народні обранці Тернопільщини, представники державних і громадських установ.

Читайте також

Михайла Тимошика нагороджено орденом святого Архистратига Михаїла ІІ ступеню
Відомого тернопільського філателіста й краєзнавця нагородили орденом Князя Острозького
У листопаді Михайло Тимошик на персональній виставці представить значки та медалі Тернопілля
Цікавими та змістовними були виступи Івана Янюка — кандидата історичних наук, який переніс учасників імпрези до витоків минулого нашої Батьківщини, та Михайла Тимошика — депутата Тернопільської обласної ради, краєзнавця, який привітав присутніх у залі захисників та захисниць і розповів про історичне коріння своєї родини. У своєму виступі народний обранець радо поділився свої захопленням — колекціонуванням значків та медалей, а також ознайомив присутніх з деякими найбільш цінними значками зі своєї фалеристичної колекції. На завершення своєї розповіді Михайло Тимошик подарував Тернопільській ОУНБ авторський краєзнавчий путівник з історії фалеристики «Значки та медалі Тернопілля».
 
Захопливою була розповідь про події на Сході України Володимира Свистуна — учасника АТО (ООС), добровольця, очільника ГО «Всеукраїнське об’єднання учасників АТО Галичини», спікера спікер-студії «Гарт духу».
 
На святковій імпрезі серед поважних гостей були також Дмитро Гайдуцький — доброволець, учасник АТО (ООС), Ірина Скасків — волонтерка, учасниця АТО (ООС), Христина Феціца — волонтерка, депутат Тернопільської обласної ради, Оксана Бурега — волонтерка, освітянка.
 
Святковий настрій присутнім подарували Дмитро Губ’як — заслужений артист України, доцент Тернопільської національного педагогічного університету ім. В. Гнатюка, Ярослава Декалюк — поетеса, просвітянка, театр пісні «Оберіг». Ірина Скасків та Оксана Бурега продекламували власні вірші патріотичної тематики. Також пані Оксана передала в дарунок книгозбірні збірку поезій «Світло на дні бліндажа» від Олени Іськової-Миклащук, сучасної української письменниці, лауреата загальноукраїнських та міжнародних літературних конкурсів.
 
Гарним доповненням до заходу була тематична експозиція полотен Юрія Чумака — відомого тернопільського художника.
 
Бібліотекарі відділу міського абонементу Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки запропонували учасникам імпрези перегляд літератури відповідної тематики з фонду книгозбірні.
 
Наприкінці заходу від колективу бібліотеки передано гостинці для військовослужбовців 44-ї окремої артилерійської бригади міста Тернополя.
null

 
 
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #тимошик
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: