Як сільський голова Струсова Роман Бойко перетворив село в розруху

Опубліковано:
13 Вересня, 2020

З 2006 року, як чиновник прийшов до влади, їхнє село, а також с. Варваринці, Бернадівка та Налужжя, які входять до Струсівської сільської ради, занепали. Водночас, Бойко неабияк «розжився», виписуючи собі премії по 100 тисяч гривень.

І хоч багато кого роками голова Струсівської сільської ради залякував, люди втомилися мовчати про розкрадання бюджетних коштів та дерибан землі.

Більше того, «на носі» місцеві вибори, під час яких Роман Бойко хоче балотуватися на голову Микулинецької ОТГ. Мешканці цих сіл впевнені, якщо чиновник залишиться при владі, громада остаточно перетвориться в суцільну руїну.

Читайте також

Струсівський сільський голова Бойко причетний до передачі українських святинь московським попам (Відео)
Голова Струсівської сільської ради Роман Бойко роками прикриває злив нечистот у річку Серет (Відео)

Ірина Пелехата живе у центрі Струсова, біля будинку культури. Жінка роками добивається, щоб біля цієї будівлі зробили тротуар, який вщент розбитий. Крім цього, пані Ірина не раз просила селищного голову вирішити проблему з туалетом, який розташований на вулиці біля будинку культури. Річ у тому, що вбиральня давно забита відходами. Але їдкий запах, який доноситься з туалету по всьому центрі, мабуть, хвилює лише її.

«За тротуар ми неодноразово зверталися. Нам казали: буде на весні. От вже три весни пройшло, а змін ніяких нема», – обурюється жінка.

Лякає своїм виглядом і ринок, який знаходиться у центрі Струсова. На його облаштування виділили немалі кошти з місцевого бюджету. Куди насправді пішли гроші можна лише здогадуватися, адже побудували об’єкт із старих будматеріалів з колишнього заводу, а роботи виконали аби як, розповідає місцевий житель Ігор Дзвінка.

«По документах написали, що тут столи металеві, труби пофарбовані закуплені. А по факту поставили старі та ржаві труби з комбінату продтоварів, які були списані та повторно використані. Дошки також поставили абиякі. Подивіться, тут все розвалюється», – каже чоловік.

Місцеві мешканці кажуть, це далеко не всі об’єкти, які потребують ремонту. Біля костелу почала обвалюватися мурована стіна, яка одного разу вже посипалась та перекрила частину дороги. З того часу до неї нікому діла нема, хоч там щодня ходять люди, а в будні – діти до школи.

Однак, жителі села не знають, що гірше, адже коли сільський голова таки береться щось ремонтувати – з бюджету «списуються» десятки тисяч гривень, які йдуть не на потреби села, а в його кишеню.

Крім цього, один із ймовірних кандидатів на посаду голови Микулинецької ОТГ, Струсівський сільський голова Роман Бойко, фігурує у численних кримінальних провадженнях. Дерибан землі, відмивання бюджетних коштів, махінації навколо комунальних квартир – це далеко не весь список скандалів, у центрі яких за час свого керування опинився чиновник.

Можна лише уявити, що буде з цими селами, якщо Роман Бойко очолить Микулинецьку ОТГ. А там бюджет буде значно більший.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #бойко, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #розруха, #струсів, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: