Голова Струсівської сільської ради Роман Бойко роками прикриває злив нечистот у річку Серет (Відео)

Опубліковано:
20 Серпня, 2020

Нечистоти з багатоповерхівки у селі Струсів зливають у річку Серет з 2011 року.

Струсівський сільський голова Роман Бойко не те що, «закриває» на це очі, але й вміло прикриває цей екологічний злочин. Після численних скарг та звернень від місцевих жителів забрудненням річки зайнялась екоінспекція.

Через суд чиновника таки зобов’язали прибрати звідти трубу, однак, скид нечистот у водойму відбувається й до нині.

«Нечистоти з 24-квартирного будинку зливають у річку Серет вже 9 років.  Труба прокладена через дорогу, заведена прямо в річку. Очисних споруд ніяких немає, тому фекалії течуть прямо в річку. Сільського голову неодноразово притягували до відповідальності, справа дійшла до суду, де була доведена бездіяльність сільського голови. Суд зобов’язав ліквідувати цю трубу, але вона досі там є», – розповідає житель Струсова Ігор Дзвінка.

Прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом службового підроблення. Замість того, щоб припинити забруднення річки, Роман Бойко на приписи Державної екологічної інспекції надав неправдиві відповіді, що ніби то вжив необхідні заходи з ліквідації труби. Насправді ж, цього не відбулось.

«Екоінспекція провела заміри, які показали скид 360 літрів нечистот в годину, що за добу складає більше 8,5 тонн, а за рік – понад 3000 тонн. Причому текло і тече в неробочий час значно потужніше», – додає пан Ігор.

Зазначимо, що Роман Бойко очолює Струсівську сільську раду з 2006 року. З того часу, як чиновник прийшов до влади, Струсів, а також с. Варваринці, Бернадівка та Налужжя, які входять до Струсівської сільської ради, неабияк занепали.

Місцеві мешканці кажуть, що Бойко привласнює на ремонтних роботах десятки тисяч гривень, виписує собі величезні премії, а на потреби селищ коштів не дає. А ще, фігурує у численних кримінальних провадженнях. Дерибан землі, відмивання бюджетних коштів, махінації навколо комунальних квартир – це далеко не весь список скандалів, у центрі яких за час свого керування опинився чиновник.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #голова, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #роман бойко, #струсів, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: