Спецслужби Польщі борються з російською пропагандою та маніпуляціями Кремля

Опубліковано:
4 Серпня, 2020

Польські спецслужби розкрили ряд пропагандистських атак Росії, спрямованих, серед іншого, проти польських інтересів. Функціонери у Польщі вивчили дії російської пропаганди, здійснені при нагоді відзначення завершення Другої світової війни. 

Речник міністра-координатора спецслужб Польщі Станіслав Жарин повідомив, що попередніми місяцями польські спецслужби спостерігають за посиленою активністю Росії, яка намагається поставити під сумнів та маніпулювати історичною правдою, а тому підготували звіт із демонстрацією цих дій.

«Реалізовані Російською Федерацією пропагандистські дії при нагоді святкування роковин закінчення Другої світової війни мали, серед іншого, розмити відповідальність Радянського Союзу за початок ІІ Світової війни. Це постійна діяльність російської пропаганди. Була теж спроба розмиття совєтських злочинів періоду Другої світової війни».

Читайте також

Водій у важкому стані: Тернопільська ОДА прокоментувала аварію в Польщі
Вибори президента Польщі: у другий тур проходять чинний президент і головний опозиціонер – екзитпол

Станіслав Жарин сказав, що російська пропаганда вчергове спотворила інформацію про пакт Молотова-Ріббентропа та співпрацю Радянського Союзу із ІІІ Рейхом до початку Другої світової війни:

«Кремлівська пропаганда намагалася переконати світ, що Радянський Союз був єдиною силою до Другої світової війни, яка була зацікавлена у затриманні Гітлера та намагалася перекинути вину на європейські держави. Це чергова маніпуляція історією. Пропагандистська діяльність Росії була розрахована теж на поширення міфу про вітчизняну, визвольну війну, яка має показувати, що Кремль має славну історію».

Станіслав Жарин додав, що російська пропаганда атакувала також країни Східної та Центральної Європи, стверджуючи, що вони перешкоджають співпраці Росії із Заходом:

«Подібні публікації з’являлися на інтернет-сторінці Російського інституту стратегічних досліджень, а також на сторінці Російської ради з міжнародних справ. Ці дві установи контролює Кремль. Вони публікували тексти про те, що нібито Центральна Європа відповідальна за те, що захід Європи сумнівається у „славетній” сторінці радянської історії».

IAR/Т.А.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #кремль, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #польща, #Росія, #Спецслужба, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: