На Тернопільщині викрито заступника міського голови на отриманні 800 доларів хабара (Фото)

Прокуратурою Тернопільської області спільно з  працівниками Управління захисту економіки в Тернопільській області ДЗЕ НП України викрито  заступника міського голови на одержанні через пособника 800 доларів США неправомірної вигоди від місцевого підприємця.

Читайте також

На Тернопільщині за 300 доларів хабара митний агент потрапив до суду
Водія з Козівського району судитимуть за хабар поліцейському

Встановлено, що посадовець, знаючи про наміри  фізичної особи- підприємця встановити носії зовнішньої реклами - біллборди на території міста,  вирішив залучити в якості посередника в отриманні  хабара їх спільного знайомого. За сприяння в прийнятті позитивного рішення виконавчим комітетом міської ради та надання дозволу підприємцю на розміщення 8 біллбордів чиновник вимагав від нього 800 доларів США. Частину обумовленої суми заступник міського голови  отримав від посередника  у квітні цього року, при одержанні решти - 600 доларів США був затриманий правоохоронцями.

Посадовцю органу місцевого самоврядування повідомлено про підозру  за ч.3 ст.368 КК України (одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду будь-якої дії з використанням службового становища, поєднане із вимаганням). Також повідомлено про підозру посереднику у скоєнні злочину. Вирішується питання про обрання їм обом міри запобіжного заходу.

null

 

null

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Прес-служба прокуратури Тернопільської області  

Коментарі