Творчий доробок Івана Сміяна поповнився – 35-ою книгою

Опубліковано:
27 Квітня, 2019

Є на світі категорія людей, яких незалежно від віку, називають невгамовними і непосидючими. До таких належить відомий науковець, провідний вчений, доктор медичних наук, професор, член-кореспондент НАМН України Іван Сміян. Він є фундатором та очільником могутньої педіатричної наукової школи, про яку знають не лише в Україні, а й за її межами. У минулому – ректор Тернопільського державного медичного інституту. Цьогоріч  Івану Семеновичу виповнилося 90.

Читайте також

5 сучасних книг для тих, хто ненавидить сучасну літературу

У творчому доробку Сміяна – 600 наукових праць, 72 монографії, підручники, брошури тощо. Започаткований ним автобіографічний цикл книг поповнився новою книгою «Старість…», яка вийшла друком у Тернопільському видавництві «Підручники і посібники». Це вже 35-та книга невтомного автора. Ось як відгукуються про творчість свого земляка педагоги його рідної Білківської школи: «Кожна книга – школа життєвої мудрості, як «ковток цілющої води», є прикладом любові до своєї професії, спеціальності, любові до близьких, до своїх однодумців, любові до життя; є надзвичайно цінним джерелом виховання в людей, а тим більше у молоді, найблагородніших людських якостей, які повинні бути притаманними українському лікарю, інтелігентній людині». У 1997 році ім’я Івана Сміяна було занесене до книги «2000 видатних людей століття» Інтернаціонального біографічного центру в Кембриджі.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #книга, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #сміян, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: