Президент Петро Порошенко України запропонує парламенту призначити керівником НБУ першого заступника голови відомства Якова Смолія. Про це повідомляють інсайдерські джерела Тернополян в органах державної влади. Очікується, що призначення відбудеться вже в жовтні.

Читайте також

Вже в жовтні на Тернопільщині очікують сніг
Третину жовтня тернополяни відпочиватимуть

«Другий кандидат, який навіть був фаворитом у деяких колах, — голова правління Райффайзен Банк Аваль Володимир Лавренчук — не набирає голосів у парламенті, а Смолій — прохідний кандидат», — заявило джерело.

Яків Васильович Смолій народився 1 лютого 1961 в селі Вербовець Лановецького району Тернопільської області. Він — український банкір, кандидат економічних наук. Починаючи з 25 квітня 2014 року є заступником Голови Національного банку України, перший заступник Голови Національного банку України — з жовтня 2016 (курує готівковий обіг, IT і платіжні системи). Член Правління НБУ. З 11 травня 2017 — в. о. Голови Національного банку України.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #глава, #гонтарьова, #жовтень, #НБУ, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #призначення, #тернопіль, #тернопільські новини, #яків смолій
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: