У кого з мешканців Тернопільщини зросте розмір соціальних виплат?

Опубліковано:
19 Вересня, 2017

Різним категоріям переселенців та сім’ям, у яких є інваліди, соціальні виплати зростуть. Таке рішення прийняв уряд. Зокрема  це зазначається у   постанові Кабміну «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України», передає видання «Народна правда».

Документом передбачено, що підвищення торкнеться розміру щомісячної адресної допомоги переселенцям, яка назначається для покриття витрат на проживання. Також допомога спрямована на оплату житлово-комунальних послуг для осіб з інвалідністю І та ІІ груп і дітей з інвалідністю.

Читайте також

Отримати «Картку тернополянина» можуть містяни, які живуть чи працюють в Тернополі
Перелік пільг для учасників АТО та членів їх сімей у Тернополі
Житлові субсидії тернополянам призначатимуть по-новому

Постановою також підвищено граничний розмір загальної суми грошової допомоги, яку отримають сім’ї, до складу яких входять особи з інвалідністю. Відтепер ця сума становить 3400 грн.

Окрім того, уряд розширив коло переселенців, які мають право на отримання державної допомоги. Для отримання коштів на банківських рахунках такої особи не має знаходитися сума, що перевищує 25 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Соціальні виплати відтепер переселенці можуть отримували через будь-який банк, а не тільки через державний Ощадбанк.

Також документом спрощується порядок контролю за здійсненням допомоги переселенцям, які пройшли фізичну ідентифікацію в Ощадбанку і тим, які працюють в органах державної влади, органах місцевого самоврядування та військовослужбовцям.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #пільги, #соцвиплата, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: