В печері Оптимістичній вже дві спелеособаки, які пересуваються у повній темряві

09.09.2017 19:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Олена Мудра

В Україні віднедавна вже є дві собаки-спелеологи. Вони орієнтуються у повній темряві, без помилок знаходять підземні стоянки спелеологів та чекають там на своїх друзів, які на відміну від собак, ходять по печері зі світлом.

Унікальні, дружелюбні та дуже вірні подружки: Черешня - дворняга, яку підкинули колись на подвір'я спеолеохати у с. Королівка та Тіма - лабрадор, якому не так давно виконалось 12 місяців. Черешня, будучи ще песеням, не захотіла залишатись сама вдома і вперто бігла за спелеологами просто у печеру Оптимістичну. Дивно, що собака, засвоївши шляхи до підземних таборів, поділився досвідом з новою улюбленицею печерних дослідників білою лабрадоршою Тімою.

null
Фото з мережі Інтернет

Поява нового собаки була не випадковою. Очільниця львівського  спелеоклубу "Кристал" Наталія Юдіна одна з найактивніших дослідниць печери та досвідчений організатор підземних експедицій. За її плечима вже більше сотні вилазок у найдовшу гіпсову печеру світу. Спелеологи добре навчились організовувати своє підземне життя у підземних базових таборах. Тому деякі з експедицій тривають тижнями. 

Читайте також

Відпочинок на Тернопільщині: ціни та розваги
Унікальні гіпсові печери на Тернопільщині: ціни, маршрути та розваги (Відео)

На честь сотої експедиції був і подарунок-сюрприз - песеня лабрадора для Наталі Юдіної. За рік малеча виросла в немаленьке дуже добре товариське створіння. Головне, що собака із задоволенням лазить у печеру та вчиться шукати загублених у темряві спелеотуристів. Хоча таких випадків в історії Оптимістичної ще не було, але професія "рятувальник собака спелеолог", на думку фахівців, може стати у пригоді, адже щороку печера все більше і більше відкриває своїх таємниць людям, з кожним роком довжина її ходів збільшується. 

 

null
Фото з мережі Інтернет

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі