Тисячі храмів і фортець – це не якесь закордоння, а наша земля. Завітаєш на Тернопільщину і потрапляєш в атмосферу середньовіччя: таємничі підземелля, церкви, ратуші, замки, маленькі затишні вулички, привітні люди і чимало таємниць.

 

Тут у регіоні кілька тисяч храмів та понад три десятки фортець. Бучацька, наприклад, одна з найдавніших. За легендою в підземеллі досі зберігають скарби, зокрема, і золота карета колишніх власників.

Добре видно й місцеву гордість – барокову ратушу. Їй понад 250 років. Радянська влада влаштувала тут склад, але 5 унікальних вівтарів періоду пізнього бароко вдалося врятувати.

Читайте також

Заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Михайло Тітарчук: Тернопілля – це туристичний «острів» в Україні (Відео)
Маленька столиця Галичини, або 12 причин відвідати Бучач
Таблички з QR-кодами почали встановлювати на різних об’єктах Тернополя

У Бучачі чимало архітектурних цікавинок. Це і Покровська церква з унікальним різьбленням по дереву, і келії Василіянського монастиря.

Ознайомитися з містом можна за дві годити. Екскурсія  – 100 гривень.

Чортківський замок єдиний в Україні збудований не на горі, а біля підніжжя. Та, попри стратегічну помилку зодчих, ці стіни 6 разів вистояли турецьку облогу.

Втомилися від прогулянки чи зголодніли, завітайте до їдальні-музею пан Чортківський.

За дві страви просять 70 гривень. Не дорого буде і заночувати в Чорткові. У місті 5 готелів та хостел.

Двохмісний коштує 300 гривень за добу. Є одне велике ліжко, дзеркало, шафа і зручності на коридорі.

Дістатися до Чорткова не складно. За 250 гривень потягом Київ-Рахів. Якщо на авто – варіантів кілька. З Тернополя та Кам’янця-Подільського до Чорткова 70 кілометрів, з Чернівців – 90, з Хмельницького та Франківська – трохи більше 100.

До слова, нещодавно ми писали про унікальні гіпсові печери на Тернопільщині.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #бучач, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #печери, #подорож, #тернопіль, #тернопільські новини, #тернопільщина, #чортків
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: