У школі з Тернопільщини, якій виповнилося 70 років, першокласницю з дзвіночком ніс випускник – голова райради (Фоторепортаж)

Опубліковано:
3 Вересня, 2017

1 вересня, свій 70-ий день народження святкувала ЗОШ І-ІІІ ступеня села Настасів Тернопільського району – одна із найстарших шкіл нашої області. Її закінчили безліч випускників, які стали відомими та шанованими людьми, – пишуть Тернополяни.

25 серпня 1947 року Тернопільська обласна рада постановою №1107 відкрила середню школу у с. Настасів Микулинецького району. Тоді новозбудована школа на 450 місць, яка до того була розділена на дві у Настасові, вперше відкрила свої двері учням. Тоді з полегшенням зітхнули і вчителі, і школярі – тепер вже не потрібно було бігати з уроку на урок від корпусу до корпусу. як колись. Серед відомих перших випускників – Джинджиристий Мирослав Ілліч – кінорежисер, заслужений діяч мистецтв України, Бачинський Федір Григорович – професор Хмельницького технологічного інституту, Зозуляк Мирослав Іванович – кандидат геологічних наук. 

Читайте також

На Тернопільщині 11 шкіл беруть участь в експериментальних проектах міносвіти

Сьогодні ж у школі створені усі умови для якісного навчання учнів. Тут обладнані кабінети хімії, фізики, географії, інформатики, іноземної мови, української мови і літератури, основ здоров’я тощо. Пишається керівництво школи чудовим актовим та спортивним залами, а справжньою окрасою є дендрарій на території ЗНЗ, який з 2996 року є дендропарком місцевого значення.

На свято 70-річчя школи запросили випускників, багато з яких сьогодні на пенсії, вчителів та усіх жителів села, для яких цей день завжди радісний і святковий. Цьогоріч до школи тут пішли 13 першокласників, які підготували для присутніх не лише віршовані рядки, що змушували посміхнутись кожного, але й танець «Молюсь за тебе, Україно».

Багато добрих та щирих слів було сказано в адресу школи та людей, які творили історію, виховали цілі покоління. Не міг оминути увагою таке свято і заслужений працівник культури України, голова Тернопільської районної ради Андрій Галайко, який у 1974 році також був першокласником новоствореного навчального закладу у Настасові.

– Для мене цей день особливий. Стільки теплих спогадів про шкільні роки, вчителів, однокласників. Я гордий тим, що закінчив цю школу, вона навіки в моєму серці залишить приємний спомин, адже їй я завдячую тим, що і сам згодом став педагогом, – зауважив Агдрій Галайко.

Несподіванкою для високопосадовця стало те, що саме йому разом із цьогорічною першокласницею надали право дати перший у цьому році дзвінок до країни знань.

фото: Тернополяни

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #настасів, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #школа
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: