На Тернопільщині 11 шкіл беруть участь в експериментальних проектах міносвіти

Опубліковано:
28 Серпня, 2017

Під час навчального 2017-2018 року участь у нових програмах Міністерства освіти і науки України візьмуть кілька шкіл Тернопільщини, – пише Місто.

Зокрема, визначено 4 навчальні заклади щодо впровадження Концепції нової української школи. Ще на базі 7 загальноосвітніх навчальних закладів будуть реалізовані проекти із створення нового освітнього простору.

Так, за словами начальника управління освіти і науки Тернопільської ОДА Ольги Хоми, в Тернопільській області визначено 4 навчальні заклади, які беруть участь у проекті Концеації нової української школи. Це Козівська ЗОШ І-ІІІ ст. №1, Чортківська ЗОШ І-ІІІ ст. №7, Підволочиська ЗОШ І-ІІІ ст. і Збаразька ЗОШ І-ІІІ ст. №1. У регіональному проекті буде брати участь Шумська ЗОШ І-ІІІ ст. №1.

Мета концепції – забезпечити проведення докорінної та системної реформи загальної середньої освіти. Зокрема, будуть розроблені нові стандарти змісту загальної середньої освіти, що ґрунтуватимуться на компетентнісному та особистісно-орієнтованому підході до навчання.

Також у в області визначено 7 загальноосвітніх навчальних закладів, на базі яких будуть реалізовані проекти із створення нового освітнього простору. Це Козівська ЗОШ І-ІІІ ст. №1, Шумська ЗОШ І-ІІІ ст. №1, Бучацька ЗОШ І-ІІІ ст. №2, Лановецька ЗОШ І-ІІІ ст. №2, Підволочиська ЗОШ І-ІІІ ст., Микулинецька ЗОШ І-ІІІ ст. і Новосільська ЗОШ І-ІІІ ст.

Завдяки цьому проекту будуть ремонтувати школи і забезпечувати їх технологічно, щоб діти навчалися в якісних та належних умовах – пише Галас.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #освіта, #тернопіль, #тернопільські новини, #школа
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: