Бучаччина на межі екологічної катастрофи: кілька днів на полях депутат облради палить солому (Відео)

Опубліковано:
12 Серпня, 2017
За словами очевидців, горить солома на полях фермерського господарства «Трибухівське». Загоряння роблять самі працівники сільськогосподарського підприємства. Вогонь горить у деяких місцях всього за 15 метрів від житлових будинків. У зв’язку зі спекою, є небезпека того, що полум’я може перекинутися на інші ще необмолочені поля.

Читайте також

Відпочинок на Тернопільщині: ціни та розваги
Маленька столиця Галичини, або 12 причин відвідати Бучач


Варто зауважити, що власником ФГ «Трибухівське» – є депутат Тернопільської обласної ради від партії «Народний контроль» Орест Курило. Що найпарадоксальніше, він є членом постійної комісії з питань охорони навколишнього природного середовища та природокористування.

До відома, спалювання соломи на полях – є забороненим. Та багато недобросовісних аграріїв, зокрема Орест Курило, спрощують собі життя тим, що навмисне підпалюють залишки на вже обмолочених полях.

Загальна площа земель ФГ «Трибухівське» сягає понад тисячу гектарів, які впритул підходять до помешкань людей. Свідки повідомляють, що протягом останніх днів бачать працівників згаданого господарства, які спеціально роблять підпали. «Їдкий дим вкрив всі Трибухівці, – розповідає житель села. – У певні моменти дихати взагалі немає чим. Орест Курило, прикриваючись депутатським мандатом, продовжує випалювати площі».

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #бучач, #екологічна, #катастрофа, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #трибухівці
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: