У неділю, 30 липня, у Бучачі відзначали День міста і з цієї нагоди для мешканців та гостей краю приготували насичену програму. Вітали древнє та славне місто представники влади, відомі підприємці та художні колективи.

Святкування розпочалося традиційно з Богослужіння у міських храмах. Пізніше на учасників свята чекали спортивні турніри, виступ самодіяльних і аматорських колективів Бучацького РБК та заслуженої артистки України Фатіми Чергіндзії. Перед бучаччанами виступив і відомий співак, народний артист України Павло Дворський.

Читайте також

Відпочинок на Тернопільщині: ціни та розваги
Маленька столиця Галичини, або 12 причин відвідати Бучач

Привітати місто та його мешканців завітали поважні гості. Серед них народний депутат з цього округу Микола Люшняк. У своєму вітальному слові обранець пригадав славну історію Бучача, де понад сім століть творилася велика історія, свідками якої є мури місцевих старовинних кам’яниць, численні храми, замок та ратуша.

– Нині тут твориться сьогодення та майбутнє України. І його творцями є ви – шановні бучаччани, як і кожен громадянин та справжній патріот нашої Незалежної Вітчизни. «Не потоком шумних і галасливих фраз, а тихою, невтомною працею любіть Україну!»,  закликає нас митрополит Андрей Шептицький, який відвідав Бучач у 1900 році. Ці його слова є надзвичайно актуальними й сьогодні. Маємо почути і усвідомити їх, пропустити їх через свої розум і серце. А головне – взяти їх до виконання! – наголосив Микола Люшняк.

З нагоди свята до з вітаннями завітав і відомий місцевий підприємець, постійний меценат Петро Гадз.

– Пишаюся тим, що живу і працюю у цьому славному краю, що маю можливість долучатися до його розвитку та вкотре надихатися його віковою історією. Бучач для нас є не просто домівкою, але і своєрідним стимулом, адже маючи таку славну історію, не можна з нею не рахуватися. Приємно щодня бути серед цих привітних і працьовитих людей, які люблять своє місто і дбають про його майбутнє. Я вітаю усіх вас і бажаю нам усім миру, впевненого сьогоденні та перспективного майбутнього, – звернувся до бучаччан Петро Гадз.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #бучач, #гадз, #день міста, #люшняк, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: