У перші місяці російської агресії було заарештовано понад 2 тис. терористів, – Наливайченко (Відео)

Опубліковано:
1 Серпня, 2017

Не всі причетні до розстрілів Майдану та зради держави втекли з країни. За перші місяці російської агресії було заарештовано більше двох тисяч таких осіб. Дехто із зрадників, які служили у Службі безпеки України, досі перебуває за ґратами.

Про це в ефірі хард-ток-шоу «DROZDOV» (щовівторка о 21:30 на телеканалі ZIK) заявив колишній голова СБУ, політик Валентин Наливайченко.

За його словами, спецоргани у 2014 році заарештували всіх, кого на той час змогли розшукати.

Читайте також

Тернополянина розшукують за зраду: вступ до ополчення Донбасу
Вадим Рабінович: “Якщо не навчимося будувати мости – натворимо лиха в своєму домі”
Головою Тернопільського обласного осередку ВО «Самопоміч» обрано Тараса Пастуха

«Йдеться про керівників і київського управління часів Януковича, полковників та інших офіцерів, які брали безпосередню участь у незаконних акціях проти учасників Революції гідності. Більше того! У нас одразу почались арешти мерів-сепаратистів та учасників таких організацій на тимчасово окупованих територіях», – розповів Наливайченко.

Однак спецгрупи по боротьбі із терористами у цих регіонах доводилось організовувати з Києва, адже серед місцевих просто вже не було тих, кому можна було доручити таке завдання.

«У більшості це були зрадники, особливо керівництво. Та ми не опускали рук і не чекали, коли б то здатися москалям. Ні! Ми створювали групи, надсилали їх на ту територію і вони діяли згідно з українським законодавством. Якщо людина – сепаратист, терорист чи перейшла на бік агресора, проти неї проводили спецоперацією із доставкою в суди для притягнення до відповідальності», – зазначив політик.

За його словами, тоді не виникало жодних сумнівів, що діяти потрібно рішуче. Тож за кілька перших місяців російської агресії було заарештовано чи знешкоджено більше двох тисяч таких осіб.

«Це була непроста робота, однак виконували її, буквально, декілька десятків нових офіцерів служби. Адже на той час система була зруйнована та зраджена насамперед попереднім керівництвом держави», – наголосив Наливайченко.

Та тоді було дуже мало інструментів для захисту країни. Тож перший бойовий наказ Наливайченко віддав лише у квітні 2014 року. Тоді протидіяти «сепаратистським шабашам» взялись добровольці.

«Це була драма і внутрішня, і професійна – Збройні Сили ще були неготові та розвалені. Я нікого не звинувачую і кажу, як було. Перші бої прийняли нові офіцери служби. Та ми отримали трагічні втрати, тому що проти нас відразу ж воював спецназ Російської Федерації», – зазначив Валентин Наливайченко.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #арештовано, #АТО, #бойовики, #війна, #голова, #надивайченко, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #СБУ, #справедливість, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: