У Почаєві стверджують, що «Бог нє панімаєт по-украінскі»

Опубліковано:
30 Грудня, 2017

Нещодавно депутати Івано-Франківської обласної ради прийняли безпрецедентний документ. Вони скерували до влади, у тому числі й до СБУ, звернення, у якому попросили спецслужбовців перевірити священнослужителів УПЦ МП на причетність до співпраці з ФСБ РФ та іншими спецслужбами держави-агресора, – пише cactus.

– Я б особисто за кожним з священнослужителів УПЦ МП приставив зовнішнє спостереження. Треба довідатися, куди вони їздять, кому звітують, чим займаються. Переконаний, що докази знайдуться швидко. А ще – однозначно треба перевірити всі їх храми: обшукати усі закапелки. Там же зберігається казна що: антиукраїнська агітаційна література, зброя, сидять сепаратисти. У Почаєві, наприклад, усюди висять плакати: «Бог нє панімаєт по-украінскі». А ще у власних проповідях священнослужителі забороняють вірянам молитися українською мовою, буцімто «украінскава язика Бог нє слишит». Це що – не доказ для СБУ!, – заявив ідейний натхненник звернення, депутат Івано-Франківської обласної ради Михайло Іваночко.

Читайте також

У Почаївській Лаврі займаються незаконним алкобізнесом?
Українські попи з Тернопільщини їздили в Москву на поклон

Також прикарпатський націоналіст запропонував усіх московських попів «посадити» на поліграф, щоб вони пройшли «детектор брехні».

Варто пам’ятати, що п’ята колона в Почаївській Лаврі не полишає надії реалізувати сценарій фактичної приватизації української святині Московською церквою, який вони планомірно реалізовують з 2003 року – часу коли розпорядженням Кабміну під керівництвом Януковича споруди лаври вилучили із Кременецько-Почаївського заповідника і передали на 49 років в користування УПЦ Московського патріархату. За цей час за сприяння бандитської влади лавра додатково безоплатно отримала гектари українських земель і тисячі метрів комунальних приміщень. Завдяки цьому на території лаври вільно розповсюджується сепаратистська література, процвітає кубло антиукраїнської агентури, віряни зомбуються путінською пропагандою «руского мира».

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #лавра, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #почаїв, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: