Українські попи з Тернопільщини їздили в Москву на поклон

Опубліковано:
7 Грудня, 2017

Очільники УПЦ МП з Тернопільщини навідались в Москву. Там проводили собор. Також на ньому був присутній Путін, – пише Галас.

Очільник Тернопільської єпархії митрополит Сергій, настоятель Почаївської Лаври митрополит Володимир та ректор Почаївської духовної семінарії єпископ Серафим допомогли РПЦ узаконити рішення Собору, які остаточно поклали край самостійності УПЦ від Росії. Тепер священикам в обов’язковому порядку слід молитовно згадувати в літургіях патріарха Кирила, а більшість рішень УПЦ МП потребуватимуть затвердження в Москві, передає ЗЗ.

 

Ще однією причиною, за яку владикам УПЦ МП з Тернопільщини доведеться оправдовуватись перед власною паствою, стала участь в архієрейському соборі президента Російської Федерації Владіміра Путіна. У своїй вітальній промові В. Путін серед іншого подякував церкві московського патріархату за співпрацю з державними органами, а у відповідь від архієреїв РПЦ та УПЦ МП отримав побажання «долгих лет жизни, крепкого здоровья, помощи Божией в высокой миссии», яку, на їхню думку, Путіну «поручил Господь».

Не так давно Тернопільська облрада заборонила проводити в нашій області концерти артистам, котрі виступали в Російській Федерації. Гастролі ж священиків УПЦ МП на території країни-агресора допоки залишаються поза увагою можновладців.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #москва, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #поп, #почаїв, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: