На півдні області фермери активно реалізують  програму» Садівництво та ягідництво». На її розвиток та впровадження  уряд виділяє чималі фінанси з держбюджету та місцевої казни. У  Заліщицькому районі протягом останні 3- 5 років вже буйно цвітуть і радують своїми смачними плодами яблуні, груші, сливи, ягоди. зокрема. малина, смородина та порічки, а ще й полуниця. Посаджено20 гектарів фруктових дерев сільгосппідприємством «Заліщицькі сади».

Читайте також

Двоє юнаків з Тернополя підкорюють професійні вершини кікбоксингу
Аграрна Тернопільщина: Хліборобські висоти «Аркадії»

Одним із перших розпочав промислове садівництво за новітніми технологіями відомий у Заліщицькому районі керівник ФГ «Перспектива» с. Городок Іван Пирожак, який разом з родиною та земляками, ентузіастами садівничої справи посадив понад 20 гектарів  яблуневих саджанців сортів» Флорина», «Айдаред», «Голден Делішес», «Чемпіон», «Джонатан» на мальовничих крутосхилах Дністра. Експериментатор. фаховий знавець вирощує також полуницю високоврожайних сортів, займається виноградництвом та плодоягідними кущами, зокрема, чорною смородиною. Також на орендованих земельних паях жителів с. Городка вирощує зернові й технічні культури. Тепер батькову справу продовжує син Роман, що має вищу фахову освіту. Юнак закінчив успішно Заліщицький агроколедж ім. Є Храпливого за спеціальністю «Садівництво та ягідництво», Подільський аграрний університет. Тепер, як кажуть у народі, права рука батька. Знову восени висадили  18 гектарів фруктового молодого саду. Планують наступному  році  розпочати будівництво холодильника для зберігання плодів, швидкого заморожування плодоягідної продукції на 500 тонн.

Вдумливий і  розважливий, організатор, досвідчений садівник  із Дорогичівки. Степан Шевчук також плекає молодий сад на 17 гектарах. 3-2 роки, як на території Торського свинокомплексу саджанцям   під керівництвом енергійної Ольги Пельцер  робітники підприємства заклали одногектарну площу  яблуневого саду. Люблять і плекають сади на Дністром, у рідній моїй стороні.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #агро, #бачинський, #Заліщики, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #сад, #степан шевчук, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: