На Тернопільщині мандрівний цирк «забув» верблюда

Опубліковано:
7 Грудня, 2017

Цирк полишив верблюда стояти прив’язаним на стадіоні, вкритим снігом. Це викликало обурення в мережі. 

У Хоросткові Гусятинського району мандрівний цирк покинув на стадіоні верблюда. Повідомлення про це розмістила на своїй сторінці у Facebook громадська організація UAnimals. Це викликало активне обговорень у соцмережі. Люди обурені через таке жорстоке поводження з твариною, шукають шляхи, як їй допомогти, передає Галас з посиланням на 20Минут.

Що буде з верблюдом і хто про нього дбатиме, ми запитали міського голову Хоросткова Степана Гладуна.

Він запевняє, що цирк не залишив тварину напризволяще. Ситуація під контролем, верблюд має дах над головою та не є голодним.

Читайте також

Скандальний цирк «Кобзов» зливає нечистоти в Тернопільський став (Фото)
Тернополяни просять заборонити розміщення пересувних цирків, зоопарків та виставок тварин у місті

– У нас на стадіоні виступав грузинський цирк. Коли у них закінчився останній захід сезону, вони домовилися з місцевим підприємцем, щоб залишити у нього перезимувати верблюда та ламу, – каже міський голова. – Там тварини матимуть всі умови для життя. Проте через відлигу на стадіоні утворилося сильне болото, тому забрати верблюда неможливо. Звідти зараз важко виїхати. Фура перериє весь стадіон. Як погода покращиться, ми перевеземо тварину.

На стадіоні верблюд не залишений напризволяще, зауважує пан Гладун.

Верблюд перебуває у спеціальному приміщенні, є людина, яка за ним доглядає, годує. Ми завезли тварині завезли сіно. Загалом верблюд їсть все, що корови та коні. На день його випустили погуляти.

Що замерзне, хвилюватися не варто. Верблюд витримує температуру повітря від -40 до +40.

– Я служив під Казахстаном і одного разу ми поїхали на полігон на навчання. Було дуже холодно – 38, ми жили в наметах. Але молодий організм з цим справився, – пригадує Степан Гладун. – І ось я побачив, що по пустелі ходять верблюди, був дуже здивований. Але мені пояснили, що так вони живуть у дикій природі і витримують температуру до -40.

Орієнтовно за тиждень верблюда обіцяють перевезти на його місце зимівлі. Зауважимо, що громадські активісти вже давно виступають за те, щоб не використовували тварин у цирку. Тут мають виступати клоуни, фокусники та ілюзіоністи, а не тварини. Використання звірів у цирку – це знущання з них.

Так вважають захисники тварин і закликають громадськість звернути увагу на цю проблему і навіть бойкотувати цирк.  Активісти нагадують, що у багатьох цивілізованих країнах, як, приміром, у Великобританії, Швеції, Фінляндії, Данії, Греції, Норвегії, Канаді, Австралії, Іспанії, Португалії, виступи тварин у циркових виставах заборонили.

А нещодавно у Тернополі виник скандал із цирком «Кобзов». На підставі скарг громадян державна екологічна інспекція у Тернопільській області прийшла провести позапланову перевірку цирку «Кобзов» на предмет дотримання вимог Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження», Закону України «Про тваринний світ», Закону України «Про Червону книгу України» . Працівникам Інспекції в категоричній та грубій формі відмовили у проведенні перевірки, не пред’явили жодних дозвільних документів та не дозволили інспекторам доступ на територію з метою обстеження умов утримання диких тварин.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #верблюд, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #цирк
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: