Тернополяни просять заборонити розміщення пересувних цирків, зоопарків та виставок тварин у місті

Опубліковано:
10 Листопада, 2017

Тернополяни просять заборонити у місті розміщення пересувних цирків, зоопарків, звіринців та виставок тварин. Відповідну петицію подали на сайт Тернопільської міської ради.

«Вимагаємо заборонити на території міста Тернопіль розміщення пересувних цирків із використаннями тварин, пересувних зоопарків та виставок із дикими тваринами. Згідно із законом України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо охорони біорізноманіття” (ВВР, 2015, №25, ст. 195) до ЗУ “Про захист тварин від жорстокого поводження” внесено зімни у частину п’яту статті 25. Відтепер використання тварин у пересувних (!) цирках є поза законом, раніше були заборонені лише пересувні виставки тварин. Не зважаючи на заборону цинічні власники пересувних цирків вважають місцеву владу та мешканців Тернополя невігласами – і гастролюють в нас на даний момент! Тож, для запобігання злочину та порушення закону ми застерігаємо міського голову та міськвиконком від сприяння вчиненню незаконних дій. Вимагаємо не надавати дозволу на розміщення пересувних цирків. Тернопіль – європейське місто. Принаймні ми всі хочемо, щоб це було так і робимо для цього все, що від нас залежить. Ми впевнені, що Міський Голова дотримується такої ж думки, тому впевнені, що він підтримає ініціативу тернополян про заборону розміщення на території міста пересувних цирків, які використовують тварин, пересувних зоопарків та виставок диких тварин. Адже більшість європейських країн уже відмовилась від використання тварин у пересувних цирках, зоопарках та на виставках. Також цього року ряд українських міст також заборонив розміщення пересувних цирків на своїй території, серед них такі як: Мукачеве, Ужгород, Луцьк, Львів, Калуш, Дніпро, Миколаїв та навіть селище Богородчани, що на Львівщині. Й це лише початок, адже зміни до закону прийняті всього чотири місяці тому. Щодо виставок і зоопарків, то ця заборона діє ще з 2015 року. Тому ще раз просимо Міського Голову та міськвиконком не надавати дозвіл на розміщення пересувних цирків з тваринами, пересувних звіринців та виставок тварин, адже це є злочинним нехтуванням законами. Надаючи дозвіл на розміщення цих об’єктів ви є співучасниками злочину – жорстокого поводження з тваринами», – пише автор петиції Юлія Коновалова.

Нагадаємо, щоб цю петицію розглянули у міській раді – за 30 дінв вона має зібрати 300 підписів.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #петиція, #тернопіль, #тернопільські новини, #цирк
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: