В Гусятинському районі Тернопільської області, на річці Гнилка, на півночі району, поблизу від Гримайлова знаходиться село під назвою Вікно.

Читайте також

До 100-річчя УНР: генерал Осецький з Кременця
Монастириська на старих поштівках
Почаїв та Кременець 90 років тому (Фото)

Перша писемна згадка про населений пункт відноситься до 1464 року.  У 1594 році жителі Вікна брали участь у повстанні під приводом Северина Наливайка, а в 1675 році село спалили татари. У першій половині XVIII ст. Вікно було власністю Сенявських, з 1788 року належало Ізабеллі Чарториській-Любомирській, а півтора століття тому село належало багатому дідичу Івану Федоровичу — послу Австрійського райхстаґу, відомому галицькому письменнику, правнику і публіцисту.

Село Вікно було відоме своєю ґуральнею та килимарською майстернею. Справа килимарства тут досягла високого мистецького рівня. До речі, у 1873 році на Віденській виставці вироби вікнянських килимарів користувалися великим успіхом і здобули загальне визнання.

Сьогодні вашій увазі хочемо представити унікальні світлини мешканців села Вікно, які датуються кінцем ХІХ – першою половиною ХХ століття.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Джерело: http://www.foto.karta.org.pl

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #вікно, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #ретро, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: