У Тернополі депутата, який побився з поліцією, не змогли позбавити права голосу

Опубліковано:
24 Листопада, 2017

Депутати Тернопільської обласної ради стали на захист колеги, якого звинувачують у побитті жінки-патрульної, – пише ZIK.

З 54 присутніх на сесії в п’ятницю, 24 листопада, тільки дев’ятеро підтримали пропозицію позбавити представника ВО «Свобода» Олександра Башту права виступати на сесіях. 34 депутати участі в голосуванні не брали.

Перед тим на сесії заслухали інформацію начальника управління Національної поліції у Тернопільській області Олександра Богомола, який повідомив, що у справі триває слідство, та закликав до коректного ставлення до працівників поліції.

Заступник голови облради Любомир Крупа засудив вчинок Башти, особливо з огляду на те, що, на його думку, було допущено насильство над жінкою.

Читайте також

З’явилась повна відеоверсія нападу депутата облради на патрульних

Голова фракції ВО «Свобода» Олег Сиротюк, натомість, закинув правоохоронцям змонтоване відео та маніпуляцію фактами. Він звинуватив поліцейських у порушенні законодавства та закликав без рішення суду не виносити звинувачення.

Депутат Віталій Фидрин вніс пропозицію проголосувати за те, щоб позбавити Башту права виступати під час сесій. Однак, сесія рішення не підтримала.

Як повідомляла IA ZIK, депутат Тернопільської обласної ради від ВО «Свобода» Олександр Башта побився із поліцейським та поліціянткою, які прибули на його виклик щодо неправильно запаркованого авто.

Конфлікт між народним обранцем та правоохоронцями стався 21 листопада у Тернополі. Відео з інциденту опублікувало головне управління Національної поліції в Тернопільській області.

Учасники бійки спочатку різко штовхали двері авто, у якому перебував Башта. Згодом на відео видно, що чоловік пересів в інвалідний візок, йому тримають руки і поліцейський вимагає, щоб він віддав рацію.

Правоохоронці стверджують, що патрульні намагалися заспокоїти депутата. Проте, коли відпустили його руки, він схопив дівчину-поліцейського за волосся, а після цього впав з інвалідного візка, потягнувши її за собою та пошкодивши мобільний телефон інспектора.

У «Свободі» агресивну поведінку свого однопартійця пояснили тим, що поліцейські «вступили в словесну перепалку й у брутальній формі та з претензіями розпочали спілкування із заявником». Зокрема, напад Башти на патрульну пояснили тим, що до нього начебто застосували сльозогінний газ.

Депутату інкримінують ч. 2 ст. 345 частина 2 ККУ – умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу побоїв, легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #башта, #депутат, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #сесія, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: