З’явилась повна відеоверсія нападу депутата облради на патрульних

23.11.2017 09:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Анастасія Квітковська

Поліцейські, що виїхали на виклик 21 листопада о 16:50 на вулицю Замкову, навіть не підозрювали, чим це для них обернеться. На правоохоронців з кулаками накинувся депутат Тернопільської обласної ради Олексанр Башта. Наслідки інциденту - тілесні ушкодження, порваний формений одяг, побита рація та мобільний телефон. Нападнику ж інкримінують статтю 345 частина 2 ККУ - умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням службових обов'язків.

А почалося все з того, що патрульні отримали повідомлення про порушення правил паркування водієм таксі. Через вісім хвилин екіпаж прибув на місце виклику, але таксиста-порушника там вже не було. Патрульних дочекався заявник.  Вони підійшли до нього, та чоловік почав поводитись агерсивно. Сержант поліції Ігор Лукачик каже: що заявник є депутатом та пересувається на інвалідному візку – не знав. Тож патрульний попросив незнайомця вийти з авто. У відповідь той почав хамити та гримати дверками авто. Далі висмикнув у поліцейського рацію. Правоохоронці намагались відібрати обаднання та, щоб втихомирити чолоіка, тримали його за руки. А коли відпустили – депутат вдарив патрульного в обличчя, а тоді схопив його напарницю за волосся та почав тягнути до землі.

Читайте також

За фактом нападу на патрульних поліцейських Тернополя відкрито кримінальне провадження

«Наніс удар мені в брову та затиснув пальцем ліву повіку ока», - пригадує інспектор роти Юлія Карпенко. – «Тоді вдарив у голову, зірвав шапку, схопив за волосся і різко потягнув за волосся до землі». Після цього чоловік перекинувся з візком на землю та вирвав у дівчини нагрудний жетон. Після цього почав кричати про порятунок, мовляв, поліція його б'є, люди рятуйте. Найцікавіше, що поки депутат обласної ради дебоширив, поруч стояли та за усім спостерігали двоє його знайомих. Проте ніхто з них навіть не спробував заспокоїти чоловіка, лише подали візок та просили його не бити.  

Керівник поліції стверджує, що патрульні в цій ситуації поводилися тактовно з дотриманням норм Законодавства. Адже стаття 43 Закону України "Про поліцію" щодо застосування заходів поліцейського примусу передбачає, що до осіб з обмеженими можливостями поліцейський не має права застосовувати фізичну силу, спецзасоби, зброю, окрім окремих випадків - озброєного нападу або групового нападу. До слова, Олександр Башта вже не вперше провокує конфлікти з поліцією.

У поліції кажуть: соцмережами поширюються чутки, що відео, яке працівники поліції виклали в мережу, монтоване. Тож, щоб зняти будь-які запитання, відеоматеріал опублікували повністю.

За матеріалами відділу комунікації поліції Тернопільської області


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі