Тернополянам може стати невигідно користуватися водою

Опубліковано:
15 Листопада, 2017

Абонплату за холодну та гарячу воду, опалення вже через півроку введуть  в Україні. За воду доведеться платити незалежно від того, користувався нею споживач чи ні. Абонплата за тепло нараховуватиметься весь рік, а не тільки в опалювальний сезон, пише “Сегодня“.

Очікується, що кошти підуть на ремонт та обслуговування тепло- і водомереж. Водночас теперішня вартість куба води і гігакалорії тепла зменшиться на величину абонплати. Розмір абонплати поки що не відомий. Оскільки протягом півроку після набуття законом чинності її повинен розрахувати Кабмін.

Читайте також

Чого власникам субсидій не варто боятися?
Тернополянам змінено термін надання субсидії на 2017-2018 роки
Що варто знати тернополянам про зміни у нарахуванні субсидій?

За електроенергію, газ та вивезення побутового сміття абонплата поки що не вводиться. Для жителів багатоповерхівок — це не принципово. Вони все одно платять за газ і сміття за нормами.

Енергоексперт Валентин Землянський застеріг, що від введення абонплати постраждають ті, хто мало користується водою.

“Для того, щоб оцінити нововведення, потрібно дочекатися, коли буде визначено розмір абонплати, а закон набуде чинності”, – додав директор асоціації управителів багатоквартирних будинків Андрій Нікончук.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #абонплата, #вода, #квартплата, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тариф, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: