Що варто знати тернополянам про зміни у нарахуванні субсидій?

09.10.2017 09:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Катерина Богуславська

Уже цього місяця, субсидії тернополянам перераховуватимуть за новими стандартами. Скоротять нормативи споживання, на які нараховується знижка, крім того, враховуватимуть доходи уже не за минулий календарний рік, а за останніх 6 місяців. Безробітним громадянам рахуватимуть дохід у розмірі двох прожиткових мінімумів. Також розширили перелік підстав для відмови у субсидії, зокрема, знижки на оплату комунальних можуть не надати, у разі  заборгованості за комуналку як мінімум за два місяці і на суму від 340 гривень, а ще субсидії може не бути, якщо особа, яка претендує на неї, приховує частину доходів. Згідно нововведень, незаконно використану субсидію доведеться повернути в бюджет.

Читайте також

Коли жителі Тернопільщини отримають обіцяні кошти за невикористану субсидію?

Важливо також знати, що якщо ваш дохід не змінився, то розмір субсидії зміниться. Знижку дають тільки на соціальний норматив споживання,а за все, що перевищує норму – треба буде платити самостійно. Зазначені нормативи з жовтня діятимуть на опалення і газ. Про це повідомляють в управлінні соцзахисту населення Тернопільської облдержадміністрації.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі