Щоб полігон для бережанського сміття відкрили, перевізник має заплатити селянам (Відео)

13.10.2017 07:43   Джерело: МедіаТОР
Опубліковано : Новини Тернопілля

У Бережанах, що на Тернопільщині вщент переповнені сміттєві урни, смердючий непотріб розтягують собаки. Місто потопає у смітті вже другий тиждень, - пише МедіаТОР.

У міськраді пояснюють: вивозити сміття нікуди. Полігон, яким користувались 40 років, перекрили жителі прилеглого села Павлів. Перевізник  тимчасово обіцяв непотріб вивозити в Івано-Франківську область, проте об’єми надто великі.

Читайте також

З Бережан другий тиждень не вивозять сміття (Відео)

– Нам дуже не вигідно вивозити сміття до Рогатина, бо відстань туди 37 км. В той час коли в тарифі закладено вивіз в урочище на Бізятин, а це 7 км, – розповідає секретар Бережанської міської ради Петро Гончар.

Нині на дорозі, яка веде  до полігону, куди мали б вивозити сміття з Бережан –  купи каміння. Так мешканці села Павлів – не допускають на звалище вантажівки з непотребом, бо ті розсипають його де попало. Ще минулоріч Курянівська сільрада попередила перевізника до вересня навести лад, або іти геть.

– Ми закрили полігон 1 вересня 2017 року, бо літом тут горіло майже щодня. Більше того сміттєвози засмічували обочини, а на території немає сторожа, який хоча б якось контролював процес, – розповідає Курянівський сільський голова Володимир Вишнівецький.

Аби жителі Павлова поступились, перевізник має не лише найняти охоронців, але й Бережанська міськрада щороку перераховувати  селянам 100 тисяч гривень і по 200 гривень щомісяця кожному жителю села. Термін на виконання умов – до кінця жовтня.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: МедіаТОР  

Коментарі