В 1941 році в Голівуді в стрічці «Шанхайський жест» дебютував такий собі актор по імені Майк Мазуркі. Всього актор зіграв 130 ролей в Голівуді.

Справжнє ім’я Майка Мазуркі звучить як Маркіян (Михайло) Юліанович Мазуркевич. Його життєпис розпочався в селі Купчинці (сучасна територія Козівського району Тернопільської області) 25 грудня 1907 року. Пізніше його родина емігрує до США, де буде проживати в місті Коговз.

В Штатах Маркіян змінює своє ім’я на більш милозвучніше для майбутньої акторської кар’єри і стає Майком Мазуркі. Вищу освіту він здобув у Нью-Йоркському університеті Фордгем, за спеціальністю право. Навчався в балетній школі Василя Авраменка. Активно та професійно займався спортом: басскетболом, американським футболом та класичною боротьбою.

Читайте також

Тернопільська синагога на ретро світлинах
Тернополяни на ретро світлинах салону «Аделя»
Тернопільське дитинство братів Ашкеназі

Одним із його захоплень було декламування  віршів української та англійської літератури. Був членом акторського гуртка.

Кар’єрі Михайла сприяли його прекрасні зовнішні дані: зріст 196 см. та правильні риси обличчя. Грав Мазуркі разом чи не з більшістю найвідоміших американських кінозірок, а саме Мерилін Монро, Марлен Дітріх, Ширлі Маклейн, Джоді Фостер, Мішель Пфайфер, Мадонна, Елізабет Скотт.

До фільмографії Майка Мазуркі увійшли такі кінороботи, як: «Самсон і Даліла» (1949) Сесіля Блаунта Де Мілля, «Ніч і місто» (1950) Жюля Дассена, «Навколо світу за 80 днів» (1956) Майкла Андерсона, «Повна кишеня чудес» (1961) Френка Капри, «Осінь шайєнів» (1964) Джона Форда та інші.

Однією із найвідоміших картин, в якій знявся Майк є стрічка «У джазі тільки дівчата» (1959) Біллі Вайлдера та  «Цей шалений, шалений, шалений, шалений світ» (1963) Стенлі Крамера.

Все своє довге життя Майк мріяв знову побачити рідну Тернопільщину, проте так і не склалося. Актор помер у віці вісімдесят один рік в Каліфорнії і був похований в місті Глендейл. Не забули Майка й після його смерті. Так, в 2005 йому була присуджена Державна премія по боротьбі.

null

Фото: https://upload.wikimedia.org

 

null

Фото: https://viennasclassichollywood.com

 

null

Фото: https://scifist.files.wordpress.com

 

null

Фото: https://bloximages.chicago2.vip.townnews.com

 

null

Фото: https://i.pinimg.com

 

null

Фото: https://www.pinterest.co.uk

 

null

Фото: http://wp.patheos.com.s3.amazonaws.com

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #актор, #голівуд, #майкл, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #ретро, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: