Фотографії – ось ті ниточки, які об’єднують багато поколінь однієї родини чи міста. Історія старих тернопільських фотографів і фотосалонів нескінченна, тому що в мережі Інтернет постійно з’являються нові фотографії з невідомими адресами і персоналіями, які потребують вивчення і дослідження.

Читайте також

Тернопіль на відео 1954 року
Як навчали в Бережанській гімназії: ретросвітлини

В міжвоєнний період в Тернополі діяло багато різних фотосалонів. Зазвичай городяни самі приходили до місцевих фотоательє, щоб зробити світлину собі на згадку, або щоб надіслати рідним. Оскільки фотоательє у місті було не одне, фотографи закликали клієнтів, як могли.

Одним із найпопулярніших фотосалонів міста, був салон «Аделя». Власником закладу був Мауриціо Голлендер. Фотосалон знаходився за адресою вулиця Міцкевича, в будинку № 19.

Дуже часто фотоательє могли займати два поверхи будівлі. На першому поверсі, міг бути вестибюль, приймальня і лабораторія, а на другому – сам знімальний павільйон, який теж міг бути розділений на кілька секцій. До прикладу, для портретної зйомки (до натуральної величини), сімейної та групової (до 20 осіб).

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Джерело фото http://www.krzysbar.home.plwww.ebay.com

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #ретро, #тернопіль, #тернопільські новини, #фотоательє
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: