Попри застереження екологів, люди масово спалюють суху траву

15.08.2017 20:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Анастасія Квітковська

Жителі області продовжують спалювати пожнивні залишки та солому після збирання врожаю зернових, що призводить до значної кількості пожеж. За вихідні рятувальникам 14 разів доводилось гасити такі пожежі.

12 серпня суха трава палала у місті Борщів, у селищі Мельниця-Подільська  Борщівського району.  Між селами Струсів і Заздрість Теребовлянського району виникла пожежа пожнивних залишків на полі. Згоріло 2,8 гектара. Причину виникнення пожежі та збитки встановлюють. Палили залишки жнив і в селі Чабарівка Гусятинського району на приватних ділянках. Пожнивні залишки горіли і в селі Козлів Козівського району на приватній земельній ділянці.

Читайте також

У Зборові згорів чоловік
На Тернопільщині палає суха трава та сміття
60-річний тернополянин ледь не підпалив квартиру, а його дочка звинуватила сусіда у споюванні батька

Крім того, рятувальникам довелося гасити у Борщові ще й пожежу сміття. Загорілись побутові відходи й у Тернополі на вулиці Транспортна, 10 на відкритій території, площею 5 метрів квадратних.

13 серпня пожнивні залишки горіли в селах Горішній Івачів, Гаї Гречинські Тернопільського району, в селах Глибочок Борщівського району, Трибухівці Бучацького району. У селі Кудіївці Борщівського району горіла суха трава на відкритій території. Причину виникнення пожежі та збитки встановлюють.

Управління ДСНС у Тернопільській області вкотре закликає громадян не спалювати солому та пожнивні залишки. Адже за такі дії передбачена адміністративна відповідальність, а у випадку, якщо пожежі призвели до значних матеріальних збитків, винні особи можуть бути притягнуті до кримінальної відповідальності.

За матеріалами управління ДСНС в Тернопільській області


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі