Відсторонили від роботи лікарів, що невчасно встановили діагноз 12-річному Роману Кулаку з Тернополя, через що дитина загинула

Опубліковано:
10 Серпня, 2017

Лікарів Жидачівської районної лікарні, що допустили помилку та не зреагували на хворобу вчасно, відсторонили від роботи. 27 червня 2017 року помер 12-річний Роман Кулак, якому не змогли вчасно діагностувати скрут прямої кишки. Рідні не покидають надії та усілякими силами намагаються добитися покарання винних у смерті сина. – повідомляє Zik

Читайте також

У Зборові згорів чоловік
Поблизу Ланівців в ДТП загинув велосипедист

Батько Романа Кулака, Володимир, активно добивається, щоб винні у смерті сина були покарані. Тому трагічний випадок набув чималого розголосу. Зараз він під особистим контролем Президента України, заступника Генпрокурора, народних депутатів, журналістів. Розслідування проводять у прокуратурі, Нацполіції та, навіть, у Жидачівській лікарні. Лише департамент охорони здоров’я при ЛОДА нікуди не поспішає: лікарі зараз у відпустках, тому комісію буде сформовано аж у вересні.

Zik звернувся у департамент охорони здоров’я при ЛОДА з інформаційним запитом  з приводу трагічної події, на що отримали відповідь, що інформація є «конфіденційною і надається лише у випадках, передбачених чинним законодавством.

Володимир Кулак домігся особистого контролю розслідування трагедії з боку Президента України та скерування його у Міністерство охорони здоров’я. Також завдяки його наполегливим старанням почалося розслідування у Нацполіції.

8 серпня, про результати, отримані внаслідок депутатського звернення, повідомила народний депутат України Ірина Суслова:

«Очевидно, цю ситуацію «зам’яли» б, але депутатське звернення зробило свою справу. Жидачівська райлікарня провела внутрішнє розслідування й чотири лікаря з восьми, які оглядали Романа, визнані винними та подані на переатестацію. Тепер черга за правоохоронцями. Прокуратура Львівської області повідомила, що за фактом неналежного виконання медпрацівниками їхніх обов’язків відкрито кримінальну справу. Заступник генпрокурора взяв її під свій контроль, й ми сподіваємось це пришвидшить розслідування.

Сьогодні підтримую вимогу Володимира Кулака перенести розслідування з Жидачева до спеціалізованого слідчого управління Нацполіції Львівської області. За таких умов матимемо гарантію, що воно буде справді незалежним та результативним».

Говоримо лише про належну реакцію правоохоронців та представників влади. Також було чимало публікацій та сюжетів у багатьох загальноукраїнських та регіональних ЗМІ.

І лише департамент охорони здоров’я ЛОДА, до речі, профільна організація, яка повинна провести оперативну та належну експертизу дій лікарів, нікуди не поспішає.

Володимиру Кулаку, який у належному порядку звернувся у департамент, відповіли коротко: «у зв’язку з відпускним періодом… проведення експертної оцінки… та розгляд даного випадку… переноситься на вересень 2017 року» ZIK інформації не отримали, у відповіді на запит було сказано, що вона вважаються відомості… є конфіденційними і надаються тільки у випадках, передбачених чинним законодавством». 

Триває рослідування. Нагадаємо, що медиків звинувачують у смерті 12-річного тернополянина Романа Кулака, через несвоєчасне встановлення діагнозу. 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Володимир Кулак, #жидачівська лікарня, #лікарі, #неправильно встановлений діагноз, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #роман кулак, #смерть, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: