За «зайві квадратні метри» тернополянам доведеться платити більше

Опубліковано:
8 Серпня, 2017

За «зайві квадратні метри» тернополянам доведеться платити більше. Мова йде про наступний рік. Про це під час брифінгу повідомив заступник начальника ГУ ДФС в області Петро Якимчук. Зокрема, цьогоріч  власники  квартири, яка має більше 60-ти метрів квадратних, або ж приватного будинку, площа якого більше 120-ти метрів, сплачуватимуть по 13 гривень, 78 копійок за кожен «надлишковий» квадратний метр. А уже у наступному році сплачуватимуть по 32 гривні за метр. Справа в тому, що ставка податку не змінилася (для тернополян вона становить 1% від мінімальної заробітної плати) , але вартість «зайвої площі» збільшилася за рахунок   росту мінімальної зарплати.

Читайте також

Тернополян змусять встановити лічильники

«І цього року вперше запровадили зміни в оподаткуванні. так званих,  «елітних жител». Тобто, власники квартир, які мають 300 і більше метрів квадратних та будинків, площа яких від 500 метрів квадратних – доплачуватимуть по 25 тисяч гривень податку, окрім того, що платитимуть по 13.78 за кожен «зайвий квадратний метр». Таких платників наразі в області зареєстровано  80», – каже Петро Якимчук.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #квартира, #квартплата, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #площа, #тариф, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Лікар-хірург Роман Кохан: “Хірургія – це священне ремесло, що не терпить лінь та недбальство”
17:05, 3 Травня, 2024

Лікар-хірург Роман Кохан: “Хірургія – це священне ремесло, що не терпить лінь та недбальство”

Блоги

ТОП новини тернопільщини: