Тернополян змусять встановити лічильники

Опубліковано:
29 Липня, 2017

Президент України Петро Порошенко підписав Закон України “Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання”. Про це повідомляє прес-служба голови держави. Цим Законом запроваджується обов’язковий облік тепла і води.

Відповідно до закону, такі лічильники мають бути встановлені операторами зовнішніх мереж до 1 жовтня 2018 року (для житлових будинків) або до 1 жовтня 2017 року (для нежитлових будівель).

Читайте також

Як отримати житлові субсидії за новою схемою. Повний перелік документів та дій

Крім того, згідно з прийнятим документом, для багатоквартирних будинків обов’язковим буде оснащення індивідуальними приладами обліку або приладами-розподільниками показників споживання теплової енергії.

Документ також встановлює, що розрахунки за комунальні послуги повинні здійснюватися виключно на підставі даних комерційного обліку, що гарантує доступ до таких даних для споживачів.

В прес-службі підкреслили, що завдяки обліку населення платитиме лише за спожиті ресурси і це сприятиме зменшенню витрат споживачів на оплату комунальних послуг.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #квартплата, #лічильник, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #субсидія, #тариф, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: