На Тернопільщині підробляли харчові продукти під маркою відомих брендів

На макарони та олію та інші харчові продукти клеїли етикетки відомих брендів.

05.08.2017 15:13   Джерело: Depo.Хмельницький
Опубліковано : Зоряна Юзвін

У Тернопільській області працівники податкової поліції викрили горе-підприємців, які намагалися уникати від сплати податків у великих розмірах. Як з'ясувалося пізніше, вони чинили ще одне правопорушення. Невідому харчову продукцію вони фасували і продавали під марками відомих брендів. - пише Depo.Хмельницький з посиланням на прес-службу ДФС.

Читайте також

Затримано ймовірного злочинця, який пограбував і побив господаря у власному домі
Чоловік викрав сейф з чужого помешкання і рубав його сокирою, щоб дістати звідти гроші
13-річний підліток обікрав сусіда

Проти горе-підприємців, працівники податкової поліції відкрили кримінальне провадження за ч.3 ст.212 Кримінального кодексу - ухилення від сплати податків, зборів. Під час розслідування з'ясувалось, що керівники низки підприємств, які виробляли макаронні вироби і торгували харчами підробляли брендову продукцію. Вони закуповували готівкою соняшникову олію, оцет, борошно та макаронні вироби у фірм, зареєстрованих в Полтавській, Волинській, Львівській, Хмельницькій, Чернівецькій та Дніпропетровській областях. Після цього, підприємці розфасовували продукцію і за готівку, без відображення операцій в податковому та бухгалтерському обліках, продавали суб'єктам оптової та роздрібної торгівлі. Такі дії призвели підприємців до кримінального правопорушення, а саме ухилення від сплати податків. 

Приміщення, де працювали горе-підприємці. Фото: Depo.Хмельницький
У цьому місці фасували підроблену продукцію. Фото:Depo.Хмельницький

У результаті працівники провели 12 обшуків  на території Тернопільської області і Києва. Їм вдалося вилучити онад 1,2 мільйона гривень готівкою, пристрій для стрільби гумовими кулями, 32,3 т макаронних виробів, майже 50 тис. л соняшникової олії, оцту і оцтової кислоти, виробниче обладнання, етикетки, порожню тару, комп'ютерну техніку, фінансово-господарські документи і чорнові записи. Загальна вартість незаконного майна склала понад 2,4 млн грн. Наразі рослідування триває. 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Depo.Хмельницький  

Коментарі