На Тернопільщині готуються до комп’ютерної реконструкції замків

Опубліковано:
31 Липня, 2017

В Тернопільській області стартував проект “Друге життя замків Тернопільщини”, про який повідомили на засідання Ради туристичних міст та регіонів у Збаражі, повідомляє Depo.Хмельницький.

Читайте також

Заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Михайло Тітарчук: Тернопілля – це туристичний «острів» в Україні (Відео)

За словами тернопільського голови ОДА Степана Барни, метою цього проекту є комп’ютерна реконструкція та 3D-друк замків Тернопільщини, які зараз перебувають у напівзруйнованому стані, задля відновлення архітектури оборонних споруд давнини. До цього проект приділено багато уваги, оскільки замки Тернопільщини є важливими туристичними об’єктами, тож містять рекреаційний та історичний потенціал області. 

“На сьогодні представлено 3D-модель Кременецького замку, який роздрукований на 3D-принтері. Цей принтер презентували у сучасний STEM-центр педуніверситету депутати Верховної Ради України від Тернопільщини. Наразі на стадії комп’ютерної розробки перебуває ще й модель Теребовлянського замку, – каже очільник області. – У планах проекту також 3D-реконструкція всіх знакових замків Тернопільщини для того, щоб показати всій Україні, як виглядали ці замки ще до руйнування.”

Сьоме засідання Ради туристичних міст та регіонів проводиться під егідою Міністерства економічного розвитку та торгівлі України, яке представляє заступник міністра Михайло Тітарчук, директор департаменту туризму і курортів Іван Ліптуга.

У програмі туристичного форуму передбачено цікаві події, зокрема відвідання Джуринського водоспаду, Заліщиків та Чорткова, а також ексурсія Тернополем. Гордимося, що Тернопільському краю є що показати туристам!

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #замки, #замки тернопілля, #Михайло Тітарчук, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #реконструкція, #степан барна, #тернопіль, #тернопільські новини, #туристичні об'єкти
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”
15:14, 11 Квітня, 2024

Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”

Блоги
Найбільше читають: