Аграрна Тернопільщина: чисельність поголів’я свиней сягнула 173681 голів

Опубліковано:
26 Липня, 2017

Чисельність поголів’я свиней у сільгосппідприємствах області станом на 1 липня 2017 року сягнула 173681 голів. Скороспіла галузь з відповідним періодом минулого року зменшила свинопоголів’я на 23,3 тисячі. На Кременеччині у свинарниках вітер свище,  трохи краща ситуація у сільгоспгосподарствах Монастириського, Бучацького, Козівського, Заліщицького району. там щільність стогектарний вимірник ріллі складає від  до одного п’ятачка. Свинарство значно менше затратна галузь, ніж молочне скотарство. Не треба чекати 3-4 роки поки теля коровою стане і доїтися почне. Ось такі парадокси тваринницької галузі в цілому на Тернопільщині. І сміх і гріх.

Читайте також

Аграрна Тернопільщина: горох – культура не другорядна

З 1 липня подорожання товарних свиней спровокувало підйом цін на племінний молодняк товарних поросят та спермопродукцію. В окремих виробничників ціни на племінних кнурів  підвищилися на 20-30 % .Залежно від генетики та селекції їх можна придбати по 65-100 грн/кг, товарних поросят масою 10-15 кг  пропонують 100-120 грн/кг, а 20-30 кілограмових по 70-80 грн/кг.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: