На Тернопільщині заклали капсулу під будівництво «Водної арени»

Опубліковано:
24 Липня, 2017

Перебуваючи із робочим візитом на Тернопільщині, Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман побував на руслі р. Серет, де у поточному 2017 році планують розпочати будівництво «Водної арени Тернопіль». Щоб цей процес був легким та успішним, за участі Володимира Гройсмана, голови Тернопільської ОДА Степана Барни, міського голови Тернополя Сергія Надала, головного тренера збірної України з веслування на байдарках і каное Юрія Чебана та президента Федерації каное України Сергія Чернишова на місці майбутньої арени було закладено символічну капсулу.

Заразом Глава Уряду мав змогу ознайомитися із проектом реконструкції гідротехнічних споруд веслувального каналу та водних видів спорту з інфраструктурою «Водна арена Тернопіль», а також пересвідчитися у масштабності реалізації даного проекту.

Читайте також

Тернопільщина готується стати центром водних видів спорту міжнародного рівня
Тернопільщина знову має шанс стати центром веслувального спорту

«Це історичний момент. Адже те, що не вдалося зробити за часів радянської влади (будівництво веслувального каналу було розпочате ще у 1988 році – ред.), ми зможемо реалізувати тепер у незалежній Україні. І відбувається це саме завдяки об’єднанню зусиль держави, області та міста», – підкреслив Володимир Гройсман під час закладання капсули й зауважив, що це буде ще одним позитивним кроком у напрямку підтримки й розвитку спорту в Україні.

У свою чергу голова Тернопільської обласної державної адміністрації Степан Барна наголосив, що дане будівництво – унікальне, адже такий веслувальний канал, який буде на Тернопільщині, буде єдиним в Україні. Наразі є невеличкий канал у Дніпропетровську, але там немає жодної інфраструктури та належних умов для спортсменів, тренерів та суддів.

На сьогоднішній день проект по будівництву веслувального каналу на Тернопільщині уже пройшов підтримку в обласній державній адміністрації, а також в Міністерстві регіонального розвитку. Загальна вартість проекту в межах 68 млн. грн. Реалізація проекту передбачається у дві черги. Наразі виділені кошти на першу чергу робіт у сумі 17,5 мільйонів гривень, з яких 10,5 млн. грн. – державні кошти, та 7 мільйонів гривень – співфінансування із місцевого бюджету. За ці кошти планують реконструювати гідротехнічну споруду, пішохідний міст та укріплення берега, побудувати причали, стартові вишки, трибуни для глядачів тощо.

«Спортсмени зі всієї України матимуть змогу тренуватися в належних умовах. Для них також буде передбачена вся інфраструктура із будівництвом готельного та спортивного комплексів, спортивних майданчиків, тенісних кортів для тренування та проведення змагань з різних видів спорту. Цей етап, це вже, власне, друга черга реалізації проекту. Позитивним є також те, що логістика Тернополя дуже добра, адже ми знаходимося недалеко від Угорщини, Чехії, Польщі, Румунії. Це дозволить нашим спортсменам їздити до сусідніх країн на змагання та за обміном досвідом. І, зокрема, у нас є добрі традиції водних видів спорту, тому нам важливо зберігати в цьому першість. А будівництво веслувального каналу, водночас, дасть поштовх для області та міста розвивати інфраструктуру і туризм», – підсумував Степан Барна.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Фото: Тернопільська ОДА

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”
15:14, 11 Квітня, 2024

Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”

Блоги
Найбільше читають: