Тернопільщина готується стати центром водних видів спорту міжнародного рівня

19.05.2017 21:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопільщини

В Тернопільській області незабаром з’явиться Центр веслувальних та водних видів спорту. В рамах першої черги планується реконструкція веслувального каналу, пізніше облаштують інфраструктуру довкола. В результаті, за кілька років Тернопільщина зможе стати одним із потужних центрів водних видів спорту – не лише сучасною тренувальною базою, але й місцем для проведення змагань Міжнародного рівня.

Вже у нинішньому 2017 році розпочнеться реконструкція каналу на руслі р.Серет. Проект вартує понад 17 млн грн, з цієї суми – 60% фінансуватиметься з коштів Фонду регіонального розвитку, решту видатків візьме на себе місто. Про це стало відомо під час виїзної наради за участю міністра молоді та спорту України Ігоря Жданова, який з дводенним візитом перебуває на Тернопільщині.

Читайте також

На Тернопільщині з робочим візитом перебуває Міністр молоді і спорту України Ігор Жданов

За словами Ігоря Жданова, масштаб проекту є великим, але Тернопільська область з ним впорається.

«Буде побудовано сучасний веслувальний канал. З трибунами та інфраструктурою. Це буде вагомий крок до розвитку великого спорту на Тернопільщині, що дасть можливість області приймати і Чемпіонати Європи, і Чемпіонати Світу. Я в цьому переконаний», - зазначив Ігор Жданов.

Він повідомив, що з подібним проектом зверталася Херсонщина. Наразі в Україні найбільшим і сучасно оснащеним є веслувальний канал у м.Дніпро. «Це нормально, що в кожному регіоні буде удосконалюватися спортивна інфраструктура. Є відомі веслувальні школи, які повинні розвиватися», - зауважив Ігор Жданов.

Міністр вважає, що спортивна інфраструктура в Україні зараз перебуває у критичному стані, тому треба це виправити. «Саме з цією метою ми домоглися, щоб не менше 10% Фонду регіонального розвитку спрямовувалися на підтримку спортивних проектів. Українські спортсмени можуть гідно представляти себе і честь держави, а тому потрібно створити належні умови для тренування. Як міністр я буду підтримувати створення масштабних інфраструктурних спортивних проектів. Веслувальний канал, який пропонує Тернопільська область – це серйозний проект. У вас хороші люди, хороші спеціалісти, думаю, справляться і все буде добре», - зазначив Ігор Жданов.  

Водночас як підкреслив голова Тернопільської ОДА Степан Барна, відновлення веслувального каналу буде одним із найуспішніших спільних проектів обласної адміністрації та Тернопільської міської ради.

«В нашій стратегії передбачається відновлення гребного каналу, який по своїй природі є унікальним на території України. Ми поставили собі за мету реалізувати цей проект протягом 2017-2018 років. У нас є добрі традиції водних видів спорту, і нам важливо зберігати в цьому першість», - зазначив Степан Барна.

У той же час голова ОДА повідомив, що область подала кілька проектів на конкурс, щоб отримати фінансування від Євросоюзу - веслувальний канал та біатлонна база – серед них.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі