Вперше я побував на прощі у Зарваниці в шість років, – Роман Заставний

Опубліковано:
17 Липня, 2017

Голова міжфракційного депутатського об’єднання «Тернопільщина» в Верховній Раді Роман Заставний з сім’єю та колегами традиційно взяв участь у загальноукраїнській прощі до Марійського духовного центру в Зарваниці. За словами народного депутата, участь у таких заходах він бере з шести років.

Читайте також

Дорогу, через будівництво якої сперечалися Заставний і Деревляний, таки збудують
«Безвіз не варто сприймати, як зекономлені на візі 30 євро», – наголошує Роман Заставний

– Вперше я побував на прощі в Зарваниці у шестирічному віці, – пригадав Роман Заставний. – На Хресну дорогу тоді ходив із родичами та друзями з вулиці. Церкви на той час тут не було, служба відбувалася в лісі і біля джерела, до того ж таємно, адже такі заходи переслідувалися владою. Тішить, що цьогоріч учасниками прощі стали понад 100 тисяч прочан з України та з-закордону. Невимовні відчуття переповнюють, коли стаєш частинкою цього єдиного духу віри!

Нагадаємо, цьогорічна проща до Зарваниці присвячена 150-річчю коронації Зарваницької чудотворної ікони Пресвятої Богородиці та 125-літтю з дня народження Патріарха Й. Сліпого. До слова, за підтримки Романа Заставного на випускний цьогоріч кожному випускникові школи Тернопільської області подарували друге видання «Заповіту Йосифа Сліпого».

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: