Чи дозволити вільний продаж землі в Україні? – що думають тернополяни…

Опубліковано:
24 Червня, 2017

Тернополяни категорично виступають проти скасування мораторію на продаж землі в Україні. Люди вважають, що якщо в державі дозволять вільно торгувати землею – то український народ втратить найцінніше і катастрофічно збідніє.

– «Якщо в Україні дозволять вільно продавати землю – то наші люди залишаться ні з чим. Якщо якийсь місцевий багатій чи іноземець запропонує їм більш-менш нормальні гроші за ділянку – то простий селянин її звичайно ж продасть, адже ледь виживає за ту мізерну зарплату чи пенсію. І так земля зосередиться в руках кількох олігархів, або в руках іноземців. Цього робити аж ніяк не можна», – каже тернополянка Олена Лубковська.

– «А з чим залишаться наші діти? Наші батьки, діди, прадіди з давних-давен з покоління в покоління передавали землі своїм дітям, своїм нащадкам. Земля – це одна з небагатьох цінних речей, яка ще залишилася в українського народу. Якщо ми позбудемося ще й її – тоді залишиться лише продати воду і повітря…», – зауважує тернополянин Петро Білий.

Читайте також

Нехай воюють прості смертні, а не VIP-персони міської ради?
Тернополянам про право власності на землю

– «Чітко можу сказати, що у разі скасування мораторію на продаж землі – різко збідніє сільське населення, яке сьогодні й виживає за рахунок городів та утримання худоби і домашньої птиці. Якраз худобу випасають на пасовищах, а щоб прогодувати птицю – вирощують на полях різноманітні культури – кукурудзу, пшеницю і т.д. По-перше – селяни не матимуть де випасати корів і чим годувати птицю. А ще багато людей вирощують овочі, а також зернові, щоб продати їх та заробити гроші. Тобто, селяни залишаться без єдиного свого заробітку. А так як підприємств у нас у селах не багато – то з чого тоді житиме сільське населення?», – пояснює тернополянин Василь Серединський.

– «Я вважаю, що дозволити продавати землю не можна. Які б гроші не пропонували за ділянку – ці кошти рано чи пізно на щось витратяться і закінчаться, а земля – то вічне і вічний наш дохід. Вважаю, що продаж землі – це нерозумні, непродумані дії», – каже тернополянин Степан Шпак.

– «На мою думку, землю можна здати в оренду, отримувати від неї вигоду, але хай вона залишається у власності українця. В жодному разі не продавати. Якщо ми продаватимемо землю, а тим більше іноземцям – то станемо залежні і не зможемо собі самі дати ради», – запевняє тернополянка Олена Ковальчук.

Тернополяни закликають влади не допустити вільного продажу землі в Україні, бо вважають, що наслідки від того будуть лише негативні і непоправні.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: