Поблизу Тернополя виробляють екологічно чисте молоко

Опубліковано:
13 Березня, 2017

Фабрикою виробництва екологічно чистого молока сьогодні в Тернопільському районі називають ТОВ «Дружба» Тернопільського району його очолює директор Наталія Янкевич. Якщо раніше у Лозовій на тваринницьких фермах утримували 175 корів високопродуктивної чорно – рябої породи. В 2016 році  вже налічується 250  голів дійного стада. Від кожної корови уже надоєно  понад 4 тис. і більше кілограмів молока.  Продуктивності  молочної череди  висока – реалізовано  понад тисячу тонн сировини на Тернопільський молокозавод «Молокія»  За чисельністю корів лозівське сільгосптовариство перше серед спецгоспів району з виробництва молочної продукції.

Саме Наталія Янкевич та директор ПП « Агрофірма «Медобори», заслужений працівник сільського господарства України Володимир Крупніцький на запрошення Союзу молочних господарств України  побували в Ізраїлі. Вони разом з колегами-аграріями країни вивчали практично світовий досвід ведення тваринницької галузі, механізації, технології, процеси автоматизації, комп’ютеризації та годівлі корів, ведення селекційно-племінної справи, генофонду. Запозичене стало у добрій нагоді в рідних місцях, перетворилося у практичну площину.

Читайте також

Старт: посівна-2017 року

У Прошовій ПП «Агрофірма «Медобори» за рахунок власних обігових коштів, праці місцевих будівельників, інженерів та  монтажників ввели в експлуатацію свинарник – маточник на 600 голів. застосували європейську технологію процесу вирощування молодняка, кліткове зручне утримання свиноматок, дотримання температурного режиму, мікроклімату в родилках. Свинарство як молочарство в агрофірмі вийшло на передові позиції серед агроформувань району й області.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: