До правоохоронців звернулися жителі селища міського типу Велика Березовиця Тернопільського району. Вони обурені неякісним утепленням мсцевої школи та стверджують, що воно відбувається із багатьма порушеннями. До розслідування долучились і громадські організації. Активісти розповіли, що при виїзді на місце події вони побачили, що навчальний заклад утепляється пінопластом, хоча відповідно до будівельних норм повинна бути мінеральна вата. Окрім цього, будівельні роботи здійснювалися при мінусовій температурі, що недопустимо.

Активісти стверджують, що на ці ремонти з держбюджету підрядник отримав майже півтора мільйона гривень. Згідно з документами, матеріали мали б бути дорогими. А насправді використовувались дешеві, хоча по цінах цього не скажеш.

Читайте також

На вулицю Чорновола в Тернополі чекає реконструкція
В Тернополі проведуть змагання «Хокей на озері»
Волонтери просять допомогти зібрати їжу для собак у стерилізаційному центрі

Громадськість переконана, що залишки коштів осіли в кишенях посадовців. Вони кажуть, що проект школи курував селищний голова. «Приблизно 700-800 тисяч реалізовано, а решта пішло в нікуди. Якщо відкинути все те, що вони не доробили, не ґрунтували, не ставили стартові планки, не силіконили. На один силікон в проекті закладено близько 100 тисяч – це стики між пінопластом потрібно заробляти. Вони це не використовували, не ґрунтували стіни» – каже місцевий житель Василь Луців. Проте представник підрядної організації усе спростовує. Директор фірми-виконавця Ростислав Баран каже, що усі наведені деталі не відповідають дійсності і вони сфабриковані.

Відповідно до наданої інформації правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею 366 частина 1 ККУ – службове підроблення. Триває досудове розслідування. До перевірки залучені представники державної архітектурної будівельної інспекції, а також управління Держаудитслужби.

За матеріалами ГУ Національної поліції України в Тернопільській області

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»
21:11, 6 Травня, 2024

Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: