Майбутнє громади Почаєва у гурті

25.01.2017 07:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Валентина Семеняк

Представники ГО «Гуртом!» (Іван Ковалик та Сергій Хлєбас) презентували у Тернопільському прес-клубі програму Стратегії розвитку Почаївської міської об’єднаної територіальної громади на 2017-2027 роки. Стратегія розроблена на десять років і пропонує шляхи економічного зростання добробуту населення. На думку розробників, Стратегія  виважена. Її й справді можна зреалізувати, а не лише проголошувати лозунги, як це іноді буває.

Умовами успіху Стратегії є переорієнтування місцевої політики у бік охорони та ощадливого використання місцевих природних ресурсів, впровадження кластерної моделі розвитку місцевої економіки (в сфері туризму та рекреації; в сфері трудових ресурсів),  сприяння росту зайнятості населення в формі віддалених робочих місць ( для втримання в громаді творчої молоді). Особливий акцент на зовнішню трудову міграцію, яка в перспективі може охопити широке коло постачальників контрактних послуг. Питання в іншому, чи готова Почаївська громада до такого кроку? З приводу цього корисну інформацію можна почерпнути в аналітичному документі «Контекст Стратегії розвитку Почаївської міської об’єднаної територіальної громади на 2017-2027 роки», розроблений у відповідності до нового стандарту ISO 9001 версії 2015 року. На думку Сергія Хлєбаса, у ньому міститься ґрунтовний аналіз готовності Почаївської об’єднаної громади до впровадження місцевих реформ. Оцінка готовності означає не лише те, чи мають громада або міська рада необхідні ресурси для досягнення стратегічних цілей, тобто достатні активи, можливості та конкурентні переваги. Важливо інше, чи мають вони відповідне  прагнення і волю для забезпечення успішності цього процесу. Відповідно до цього запропоновано запровадити у Почаївській об’єднаній громаді конкурс проектів «Бюджет громадських ініціатив».

Читайте також

На вулицю Чорновола в Тернополі чекає реконструкція
В Тернополі проведуть змагання «Хокей на озері»
Найближчими днями на Тернопільщині очікують потепління, ожеледицю і туман

У виборі стратегічних цілей і визначенні пріоритетів на період 2017-2027рр. розробники Стратегії виходили з того, що насамперед необхідно допомогти міській раді (та громаді в цілому) стати більш стійкими до майбутніх викликів, уникнути помилок та упущень в місцевому економічному розвитку на початковому етапі розвитку громади. зменшити ризики непідготовленої, спонтанної реакції на обставини. Водночас необхідно сформувати умови для того, щоб продуктивніше використовувати наявні фінансові, фізичні і людські ресурси, підвищити спроможність громади залучати зовнішні ресурси та допомогу для реалізації завдань місцевого економічного розвитку. Проект реалізовано за фінансової підтримки міжнародного фонду «Відродження».  Також в обговоренні  взяв участь Андрій Чубик – заступник Почаївського міського голови, керівник робочої групи по розробці Стратегії розвитку Почаївської МОТГ.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі