У Тернополі за дві доби нового року більш ніж 600 викликів швидкої допомоги

Опубліковано:
3 Січня, 2017

За минулу добу у Тернополі зафіксовано рекордно високу кількість викликів швидкої допомоги – 360. Усього по Тернополю за дві доби нового року зафіксовано більш ніж 600 виїздів до хворих. Є дані і по області – 680 виїздів до пацієнтів. Також висока кількість звернень до консультативної служби – 68 дзвінків за добу. Порівнюючи з минулорічними статистичними даними – кількість викликів саме у перші дні року коливалась від 200 до 260 за добу. Мончак Ганна Василівна, заступник директора Центру екстреної медичної допомоги, так коментує цю ситуацію: «Новорічні святкування припали на суботу, неділю та і у понеділок 2 січня ще не працювали дорослі поліклініки, тому люди зверталися до нас з гіпертермічним синдромом, то б то з  високою температурою. Але, наприклад, не зафіксовано жодного випадку травмованих через ДТП. Були поодинокі побутові, кримінальні травми. Найбільше викликів пов’язано з серцево-судинними патологіями та госто-распіраторними захворюваннями. Практично не було викликів пов’язаних з алкогольними чи харчовими отруєннями».

Читайте також

2017 рік: «Мінімалка» 3200, нові пенсії та скорочення стипендій
Новий рік приніс у Тернопіль смерть
Воїн АТО перерізав собі горло у госпіталі

Бригади екстреної допомоги можуть їхати до хворого до однієї години часу, якщо причина виклику висока температура, але завдяки тому, що у різних районах міста організовані підстанції швидкої допомоги, бригади приїжджають зазвичай скоріше. Пік викликів припадає на період з 18 до 22 години. Сучасно обладнані бригади екстреної допомоги сьогодні надають найрізноманітнішу допомогу. У місті працюють спеціальні бригади: неврологічна, психіатрична, дві педіатричні, три кардіологічні. Усього щодня чергують 19 машин швидкої допомоги. Є бригади очолені фельдшерами, а є на чолі з лікарем. Саме вони вирішують, яку допомогу надати хворій людині. Можуть діяти в межах ситуації, зробити деякі з аналізів, зняти кардіограму, зробити відповідні ін’єкції, як у м’язи, так і у вену. За перші дні у новому році екстрена служба вже отримала багато подяк за свої високопрофесійні дії. Ганна Василівна впевнена, що лікарі впораються з будь-яким невідкладним станом тому, що мають усі необхідні ліки. На питання скільки коштує у гривнях виклик швидкої, каже, що важко оцінити виїзд, адже у разі гострого тромбозу, одна ампула вартістю 32000 грн. може врятувати життя людині, а от приїзд до матусі з дитинкою може завершитися тільки оглядом та консультацією.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: