В університеті, де зганьбилися через вшанування Героя АТО, таки одумалися

Опубліковано:
3 Січня, 2017

Меморіальну дошку випускникам і колишнім студентам Харківського національного університету ім.Каразіна, загиблим на фронті Святославу Горбенко, Владиславу Ковальову, Мирославу Мислі, Едуарду Ушакову встановлять в головному корпусі, – пише Файне місто.

Нагадаємо, в жовтні престижний університет зганьбився через небажання пом’янути загиблого Героя – члена тернопільської “Свободи”. Тоді деканат історичного факультету, а потім і ректорат Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна відмовилися розмістити фотопортрет і квіти на знак трауру за загиблим героєм-розвідником, членом тернопільської “Свободи” Мирославом Мислою, який був випускником цього навчального закладу і після війни мріяв працювати вчителем історії.

Читайте також

У Тернополі встановили меморіальну дошку герою Небесної Сотні, якого катували і вбили за часів революції (Відео)
В Збаражі на могилі Героя, якого упізнали за аналізом ДНК, освятять пам’ятник
На Микулинецькому кладовищі вшанували пам’ять загиблих бійців АТО (Фото)

Довідково:

2 жовтня неподалік від Кримського на Луганщині від ворожої кулі загинув член ВО “Свобода”, доброволець 93-ї ОМБр та її окремої чоти “Карпатська січ” Мирослав Мисла, з позивним “Мисливець”. Нещодавно йому виповнилося 24 роки.

Трагедія сталася у Луганській області у зоні так-званого АТО. Мирослав, як командир одного з підрозділів, очолив розвідувальну групу. Саме наш земляк перший натикнувся на розтяжку. Після чого по підрозділу відкрили швальний мінометний вогонь. З важкими поранення його змогли донести до бази, де він помер.

Мирослав Мисла став тернополянином, оскільки дуже полюбив наше місто. Боєць був активним членом “свободівської” молодіжки ГО “Сокіл”. Неодноразово він вишколював патріотичну молодь у Тернополі та Збаражі. Друзі пишуть, що Мирослав дуже любив наше місто та мріяв, що житиме тут у мирний час.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Лікар-хірург Роман Кохан: “Хірургія – це священне ремесло, що не терпить лінь та недбальство”
17:05, 3 Травня, 2024

Лікар-хірург Роман Кохан: “Хірургія – це священне ремесло, що не терпить лінь та недбальство”

Блоги

ТОП новини тернопільщини: