У Тернополі встановили меморіальну дошку герою Небесної Сотні, якого катували і вбили за часів революції (Відео)

Опубліковано:
25 Жовтня, 2016

У Тернополі відкрили меморіальну дошку на честь Героя Небесної Сотні Тараса Слободяна. Її встановили на стіні школи, в якій він навчався, передає “5 канал“.

Як зазначається, взимку 2013 року під час Революції гідності Тарас Слободян зник безвісти, і лише 1 березня його знайшли мертвим у лісі на Сумщині зі слідами катування. Героя посмертно нагородили орденом Золота зірка та медаллю “За жертовність і любов до України”.

“Така трагічна смерть, і нам дуже боляче, бо шкода, що такі люди втрачають життя. На кістках таких, як Тарас, ми будуємо майбутнє. Так трапляється, на жаль, що хтось жертвує собою. І ми безмежно вдячні, що такі люди є, і ми ставимо своїм дітям їх за приклад”, – переконує  директор ТНВК “Школа–колегіум Патріарха Й.Сліпого” Марія Гуцал.

“Гарна і чуйна людина, всіх гарних людей Бог забирає до себе, тому що там  формується небесний світ, який має захищати з того світу”, – додає капелан Олексій Левенець. 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»
21:11, 6 Травня, 2024

Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: