Директор будівельної компанії “Матла” розповів, як тернополяни можуть економити на опаленні

Опубліковано:
17 Листопада, 2016

Підвищення цін на комунальні послуги мотивує тернополян подумати, як можна утеплити свої будинки. Якщо ж йдеться про купівлю нового житла, то тут можна обирати теплі будинки, які в майбутньому значно економлять споживання газу. 

Чому ми переплачуємо за опалення та яке житло є енергоефективним розповів директор будівельної компанії «Матла» Андрій Матла.

За його словами, із цієї ситуації існує два виходи: утепляти наявні помешкання, або одразу будувати їх з теплих матеріалів. Також важливим є вікна з енергозберігаючим пакетом та тип опалення.

Читайте також

Будівельна компанія «Матла» розпочала будівництво сучасного будинку на «Дружбі»
У Тернополі розпочали зводити ще одну сучасну багатоповерхівку від будівельної компанії “Матла”
Будівельна компанія “Матла” вітає тернополян зі святом Покрови Пресвятої Богородиці

– З 2003 року ми опрацьовували різні варіанти – це під’єднання до районних котелень та дахові котельні. Найбільш людям подобається індивідуальне опалення. Тепловтрати на транспортування та зарплата обслуговуючому персоналу – при індивідуальному опаленні ви цього уникаєте. Люди мають можливість самі контролювати свої витрати. Якщо ви хочете десь поїхати, можете увімкнути котел на мінімум і не платити по тарифу, який вам нарахують, – говорить Андрій Матла.

Він каже, що будинки мають різні характеристики по енергозбереженню. В сучасних будовах, де використовуються новітні технології, можна витрачати на від 30% до 50% менше, як у будинках, які споруджавали 10-20 років тому.

– Ціна на газ та обігрівання будинку завжди зростає, тому сьогодні гостро стоїть питання, щоб будинки були теплими. Людина купує квартиру в енергоефективному будинку, який має хороші характеристики по енергозберіганню, не лише по зовнішніх стінах, але й по вікнах. Ми ставимо 5-ти камерний профіль з енергозберігаючим склопакетом, який має мінімум у два рази кращі характеристики по енерозбереженню, ніж звичайне металопластикове вікно, – говорить директор будівельної компанії.

До слова, будівельна компанія «Матла» споруджує зовнішні стіни із термоблоку, який має набагато кращі характеристики у порівнянні з іншими будівельними матеріалами.

– Якщо, наприклад, у нас стіна 36 см, то переводячи це у цеглу – ми отримаємо приблизно 1 метр та 10 сантиметрів по опору теплоізоляції. Відповідно, перша в декілька разів має кращі характеристики по теплоізоляції та шумоізоляції, – додає тернополянин.

За його словами, ще однією перевагою новобудов будівельної компанії «Матла» є наявність лічильників, адже завдяки цьому мешканці квартир платять за те, що дійсно використали.

– Напрямок енергозбереження завжди був пріоритетним в нашій діяльності та йшли на крок вперед. Коли фірми ставили дерев’яні вікна – ми вже ставили металопластикові. Наша будівельна компанія завжди використовує матеріали з найкращими характеристиками, – розповідає пан Андрій, – На сьогодні будівництво з теплих матеріалів є найважливішим пріоритетом.

Нагадаємо, у Тернополі житлові комплекси нового зразка споруджує будівельна компанія «Матла». Теплі стіни, підземний паркінг, великий та сучасний дитячий майданчик, місця для відпочинку та прогулянок, – все це чекає власників квартир у новобудовах європейського зразка.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: