Волонтери перетворюють Тернопіль у чисте місто (Фото)

26.04.2015 12:01   Джерело: Тернополяни
Опубліковано : Тарас Савчук

Уп’яте Україна стане частиною за допомоги загальносвітового руху «Let’s do it, world”, який об’єднує понад 11 мільйонів людей у більш ніж ста країнах світу.

 

Відтак акція «Зробимо Україну чистою!» сьогодні стартувала і на Тернопільщині. Вона об’єднала більше 500 волонтерів лише у самому Тернополі. Активісти, що долучились до «чистої» акції вірять, що спільними зусиллями українці зможуть не лише очистити країну від сміття, а й змотивувати себе до змін.

 

«Мета проекту – не просто прибрати зелені зони від сміття, а змінити ставлення тернополян  до життєвого простору та прищепити в суспільній свідомості потребу не смітити і піклуватися про довкілля. Відтак для прибирання ми обрали території, де найчастіше відпочивають тернополяни. Дуже приємно, що так багато молодих людей долучилось до акції тому точну кількість активісти ми навіть не може назвати. Їх вже більше 500 лише у самому Тернополі. Також акція проходить у обласних центрах», - розповідає обласний координатор акції «Зроби Україну чистою» Вікторія Микитюк.

 

У файному місті волонтери взялися за прибирання двох ділянок: парк Загребелля та територія поблизу ТРЦ «Подолян». Там сміття не лише збиратимуть, але й окремо сортуватимуть.

 

Також до акції долучився голова Тернопільської облдержадміністрації Степан Барна. До слова, очільник області у 2010 році був одним із засновників «чистої акції» у Тернополі.

 

Степан Барна пригадує як проходила акція у 2010. Каже що тоді вона також буде дуже чисельною.

«У 2010 ми вивезли більше 30 машин зі сміттям з самого лише парку Загребелля. Це була добра акція, вона була показова для всіх. Приємно, що сьогодні багато молодих людей долучається до неї. Проте треба розуміти одну річ: чисто, не там де прибирають, а там де не смітять», - зазначив Степан Барна. 

 

P1240005

P1240015

P1240016 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Тернополяни  

Коментарі